Acasă Actualitate „În iulie aşteptăm banii pentru blocurile din Timişoara, altfel vom încerca să...

„În iulie aşteptăm banii pentru blocurile din Timişoara, altfel vom încerca să blocăm reabilitarea termică în întreaga ţară”

DISTRIBUIȚI

Sorin GrindeanuViceprimarul social-democrat al Timişoarei, Sorin Grindeanu, se declară total nemulţumit de faptul că Timişoara ocupă un loc codaş pe lista înaintată de Guvern cu privire la finanţarea reabilitării termice a blocurilor, ameninţând că va încerca blocarea programului la nivel naţional dacă Timişoara nu va primi fondurile necesare. La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, semna un ordin de finanţare a lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor din întreaga ţară înscrise în programul naţional. Banii, atâţia câţi sunt, au fost împărţiţi între oraşele înscrise după criterii doar de ministru ştiute.
Aşa se face că Timişoara, deşi înscrisă printre primele în program, cu 75 de blocuri, a primit de la Guvern doar 228.878 de lei, sumă ce nu ajunge nici pentru reabilitarea unui bloc din cele 75 înscrise.
Cu această sumă, Timişoara ocupă poziţia 66 între oraşele ce au primit finanţare, adică locul patru de la coadă.
Prezent duminică la Timişoara, ministrul Vasile Blaga a declarat că în iulie, la a doua tranşă de fonduri alocate oraşelor înscrise în programul de reabilitare, Timişoara va primi bani şi pentru restul de blocuri. Viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu, susţine că este hotărât ca, dacă banii nu vin nici în luna iulie, să atace în contencios-administrativ ordinul de alocare a fondurilor.
Până atunci, Grindeanu solicită explicaţii referitoare la criteriile pe baza cărora s-a făcut împărţirea fondurilor.
Prim-ministrul Emil Boc declara că Primăria Timişoara nu a înaintat ministerului de resort indicatorii tehnico-economici necesari, iar acesta ar fi motivul pentru care fondurile necesare Timişoarei nu au fost încă alocate.
Grindeanu explică faptul că la sfârşitul lunii, Consiliul Local Timişoara va vota şi Studiile de Fezabilitate pentru reabilitarea celor 75 de blocuri, explicând că Timişoara este într-un stadiu mult mai avansat cu documentaţia decât Cluj-Napoca, oraş pentru care s-au alocat de către Guvern de 100 de ori mai mulţi bani pentru programul de reabilitare.

Comentarii

comentarii