Acasă Eveniment În iulie, la vremea cireşilor, moţii din Timişoara au sărbătorit 189 de...

În iulie, la vremea cireşilor, moţii din Timişoara au sărbătorit 189 de ani de la naşterea eroului naţional Avram Iancu

510
DISTRIBUIȚI

sambata motii DSCF4499Ioan Ciama: „Avram Iancu este modelul jertfei acceptate, duse până la capăt pentru dreptatea şi demnitatea poporului”

Sâmbătă, 13 iulie, la Cercul Militar Timiş (Piaţa Libertăţii nr. 1, Timişoara), moţii din oraşul de pe Baga au sărbătorit 189 de ani de la naşterea eroului naţional Avram Iancu şi 165 de ani de la declanşarea Revoluţiei Paşoptiste.

„Vara, la vremea cireşelor, care în Munţii Apuseni este luna iulie, în 2013, se împlinesc 189 de ani de la naşterea lui Avram Iancu şi, în acelaşi timp, se împlinesc 165 de ani de la declanşarea Revoluţiei de la 1848. Noi ştim că în firea neamului românesc există obiceiul străvechi de cinstire a eroilor şi martirilor, a moşilor şi strămoşilor, fără de care am fi sortiţi pierii, ca neam. Poporul român are nevoie de exemple, de modele demne de urmat, mai mult ca oricând, iar Avram Iancu este modelul jertfei acceptate, duse până la capăt pentru dreptatea şi demnitatea poporului. În acelaşi timp, dorim să ne cunoaştem istoria, fiindcă un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii. Trebuie să ştim cine suntem, de unde venim, care este sensul devenirii noastre pe pâmânt”, a declarat Ioan Ciama, preşedintele Societăţii Cultural-Patriotice „Avram Iancu” Timişoara.

Cu acest prilej, au vorbit Cornel Jiva, Constantin Gomboş, Ioan Crăciun, Aurel Mihuţ, Daniela Văleanu, Ioan Ciama şi alţii. Cenaclul literar „Liviu Rebreanu” al Cercului Militar a susţinut un recital de poezii şi cântece patriotice.

Comentarii

comentarii