Acasă Actualitate În iunie, 14 persoane au fost surprinse abandonând deșeuri pe domeniul public,...

În iunie, 14 persoane au fost surprinse abandonând deșeuri pe domeniul public, în Timișoara. Amenzi de aproape 30.000 de lei

231
DISTRIBUIȚI

În luna iunie, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara, au fost date 14 amenzi, în valoare totală de 29.500 de lei, celor au fost surprinși aruncând deșeuri pe domeniul public. Neregulile au fost surprinse, în general, fie de camerele de supraveghere, fie de echipajele de polițiști locali aflați în patrulare. Totuși, mai nou, un aport important îl au și cetățenii care surprind și trimit Poliției Locale imagini cu telefonul mobil.

„Astfel de situații au fost constatate în zone precum G. Musicescu cu I. Miloia, Crizantemelor cu Preyer, Calea Aradului  – Dacia Service, str. Victor Hugo, Str. Hărniciei, Snagov. Un aport important l-au adus și cetățenii care au dat dovadă de responsabilitate și au trimis Poliției Locale imagini cu cei care aruncă resturi în locuri nepermise. Spre exemplu, ca urmare a unei astfel de sesizări, un bărbat a fost sancționat cu 3000 de lei, în baza Legii 211/2011, pentru că a aruncat deșeuri pe domeniul public, urmând ca locația de pe str. Petre Ispirescu cu Ecaterina Teodoriu să fie igienizată, iar Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei să recupereze cheltuielile aferente igienizării”, dau doar câteva exemple reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Pentru astfel de fapte, sancțiunile sunt de la 3.000 la 6.000 de lei. În plus, cei depistați sunt și somați să igienizeze locațiile în care au depus deșeurile. Astfel de situații pot fi semnalate Poliției Locale Timișoara fie telefonic, la 0256.968 sau 0256.246.112, fie pe email, la contact@politialoctm.ro. „Polițiștii locali vor face toate demersurile pentru depistarea celor certați cu bunul simț și pentru luarea măsurilor legale care se impun”, dau asigurări reprezentanții Poliției Locale.

Comentarii

comentarii