Acasă Cultura În martie, Casa de Cultură Timișoara continuă „proiectele proprii, pe termen lung”....

În martie, Casa de Cultură Timișoara continuă „proiectele proprii, pe termen lung”. Evenimente dedicate și „mărțișorului”

DISTRIBUIȚI

În martie, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează mai multe evenimente dedicate „mărțișorului”, dar în general continuă proiectele începute în ianuarie sau februarie. „Pas cu pas, Casa de Cultură devine un operator cultural important al orașului, prin proiecte proprii, pe termen lung”, transmit reprezentanții instituției pe care o conduce Camelia Mingasson.

Vor fi vernisaje în Galeria Rotonda, spectacole folclorice, ateliere de teatru, și audiții pentru Ansamblul Timișul. Iată programul anunțat de reprezentanții Casei de Cultură:

  1. LIR’ART – „Dacă e marți, e artă!” – continuăm vernisajele noastre lecție, destinate publicului foarte tânăr din școlile timișorene, invitat la întâlnire cu arta și cu artiștii în Galeria Rotonda, în fiecare marți.

Următorul vernisaj-lecție va povesti, marți, 1 martie, la ora 10:00, despre „Contraste”, o expoziție de pictură semnată Olivia Țurcanu, și despre… mărțișoare. 😊

  1. Tot LIR’ART mai câștigă, din martie, un prieten: Asociația Via Rumania Cultura, cu sprijinul căreia aducem la Casa de Cultură și artă spaniolă. Atelierele vor avea loc o dată pe lună și vor fi coordonate de Oana Bolog-Bleich.

Tema aleasă pentru 15 martie este „Salvator Dali și lumea visului”.

  1. FOLCLOR DE MĂRȚIȘOR. Pe 6 martie, la ora 18:00, în Sala Capitol, a Filarmonicii Banatul, Ansamblul Timișul de Tineret sărbătorește Mărțișorul și Ziua Mamei, cu participarea copiilor de la Ansamblul Timișul, dansatori și instrumentiști, și a soliștilor Doriana Talpeș, Ion Dragomir Papu, Vanesa Jarja, Alin Didraga, Ana-Maria Moldovan, Anda Sabadoș, Vlad Văcaru, Ana Gabriela Coțe, Bianca Opariuc, Maria Șaptebani. Coregrafia: Maria Topciov, Doina Susan. Dirijor: Nicolae Baniciu.

Prezintă: Felicia Stoian. Partener: Filarmonica Banatul

Accesul se face cu respectarea normelor în vigoare, pe bază de invitații, puse la dispoziția publicului la Casa de Cultură (Str. Miron Costin nr.2), în perioada 2-4 martie, între orele 10:00-14:00.

Invitația este pentru toți iubitorii de folclor, precum și pentru cei care se gândesc să își aducă copiii la cursurile de dans în compania Ansamblului Timișul, unde cei mici au ocazia să învețe pașii jocului bănățean alături de oameni dedicați – dansatori și instrumentiști ai Ansamblului, ceea ce înseamnă muzică live la fiecare repetiție!

  1. Pornim LIRA ON STAGE, Teatru de la A la Z pentru adolescenți!

Coordonat de Ionuț Pîrvulescu, actor al Teatrului independent Auăleu, „Lira on stage” începe de marți, 8 martie. Listele de înscrieri sunt închise. 😊

  1. Lansăm înscrierile pentru audiții la ANSAMBLUL TIMIȘUL!

Studenții Facultății de Muzică și elevii Liceului „Ion Vidu”, care iubesc la fel de mult inovația precum clasicul și folclorul, care își doresc să facă parte din proiecte mari, să vadă lumea, să accepte provocări muzicale, sunt invitați să se alăture orchestrei Ansamblului Timișul. Implicarea este neremunerată, dar, dincolo de toate cele de mai sus, cei care rămân alături de noi cel puțin o stagiune, primesc atestat de colaborare, eliberat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Înscrieri la audiții până în 31 martie.

Comentarii

comentarii