Acas─â Actualitate IN MEMORIAM Emil Mateescu

IN MEMORIAM Emil Mateescu

416
DISTRIBUIȚI

 Uneori vorbele sunt prea s─ârace pentru a exprima durerea pentru plecarea dintre noi a unui OM apropiat.

ÔÇŁCu regret v─â aducem la cuno┼čtin┼ú─â tragica ┼či nedreapta dispari┼úie a celui care a fost Emil MATEESCU, Pre╚Öedinte al Camerei de Comert, Industrie ╚Öi Agricultur─â Timi┼č ├«ntre anii 1992 ╚Öi 2006, apoi consilier al Pre╚Öedin╚Ťiei CCIA Timi╚Ö, p├ón─â la finalul anului 2019.

 N─âscut la 28 mai 1943 ├«n jude╚Ťul Satu-Mare, Emil Mateescu a absolvit Facultatea de Textile din cadrul Universit─â┼úii Ia╚Öi. A fost repartizat la Timi╚Öoara ca inginer, apoi director comercial, la Industria L├ónii – ILSA. Imediat dup─â evenimentele din decembrie 1089, a fost numit Subprefect al Jude╚Ťului Timi╚Ö, ├«ntre anii 1990-1991, perioad─â ├«n care a sprijinit ├«nfiin╚Ťarea Camerei de Comer╚Ť ╚Öi Industrie Timi╚Öoara ╚Öi a cunoscut ├«ndeaproape activitatea acesteia. ├Än toamna anului 1991, a devenit Secretar General al CCIT, iar, un an mai t├órziu, Pre╚Öedinte, func╚Ťie pe care a de╚Ťinut-o timp de 14 ani, fiind astfel unul din pre╚Öedin╚Ťii de camere de comer╚Ť din Rom├ónia cu cel mai ├«ndelungat mandat.

 Cei 30 de ani de activitate la Camera de Comer╚Ť au ├«nsemnat mii de ├«nt├ólniri oficiale ╚Öi de afaceri, misiuni economice, conferin╚Ťe, t├órguri ╚Öi expozi╚Ťii ÔÇô dar ╚Öi realiz─âri de excep╚Ťie, multe dintre acestea premiere locale ╚Öi chiar na╚Ťionale.

 Colegiul de Conducere ╚Öi ├«ntreg colectivul Camerei de Comer╚Ť, Industrie ╚Öi Agricultur─â Timi╚Ö depl├óng dispari┼úia celui care a fost Emil Mateescu ┼či este al─âturi de familie ├«n aceste momente, apreciind c─â Timi╚Öoara pierde un om cu o calitate moral─â irepro╚Öabil─â, un profesionist dedicat, care, prin tot ceea ce a ├«nf─âptuit pentru mediul de afaceri ╚Öi pentru unitatea sistemului cameral rom├ónesc, va r─âm├óne ├«n memoria noastr─â.

 Fo╚Ötii colegi, firmele membre, prietenii din Camera de Comer╚Ť, ├«┼či vor aminti de Emil Mateescu, ca de un om bun ╚Öi bl├ónd, dinamic, plin de energie, un model de voca╚Ťie, rigoare ╚Öi d─âruire, sufletul institu┼úiei pe care a slujit-o timp de 30 de ani.

 ├Än aceste momente de grea ├«ncercare, transmitem familiei ├«ndoliate ╚Öi tuturor celor care l-au cunoscut cele mai sincere sentimente de compasiune.

Dumnezeu s─â-l Odihneasc─â ├«n Pace!ÔÇŁ

Colectivul CCIA Timiș

Slujba de ├«nmorm├óntare va avea loc s├ómb─ât─â, 27 martie, ora 13.00, la cimitirul Rusu ╚śirianu.

Comentarii

comentarii