Acasă Actualitate IN MEMORIAM Emil Mateescu

IN MEMORIAM Emil Mateescu

DISTRIBUIȚI

 Uneori vorbele sunt prea sărace pentru a exprima durerea pentru plecarea dintre noi a unui OM apropiat.

”Cu regret vă aducem la cunoştinţă tragica şi nedreapta dispariţie a celui care a fost Emil MATEESCU, Președinte al Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Timiş între anii 1992 și 2006, apoi consilier al Președinției CCIA Timiș, până la finalul anului 2019.

 Născut la 28 mai 1943 în județul Satu-Mare, Emil Mateescu a absolvit Facultatea de Textile din cadrul Universităţii Iași. A fost repartizat la Timișoara ca inginer, apoi director comercial, la Industria Lânii – ILSA. Imediat după evenimentele din decembrie 1089, a fost numit Subprefect al Județului Timiș, între anii 1990-1991, perioadă în care a sprijinit înființarea Camerei de Comerț și Industrie Timișoara și a cunoscut îndeaproape activitatea acesteia. În toamna anului 1991, a devenit Secretar General al CCIT, iar, un an mai târziu, Președinte, funcție pe care a deținut-o timp de 14 ani, fiind astfel unul din președinții de camere de comerț din România cu cel mai îndelungat mandat.

 Cei 30 de ani de activitate la Camera de Comerț au însemnat mii de întâlniri oficiale și de afaceri, misiuni economice, conferințe, târguri și expoziții – dar și realizări de excepție, multe dintre acestea premiere locale și chiar naționale.

 Colegiul de Conducere și întreg colectivul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș deplâng dispariţia celui care a fost Emil Mateescu şi este alături de familie în aceste momente, apreciind că Timișoara pierde un om cu o calitate morală ireproșabilă, un profesionist dedicat, care, prin tot ceea ce a înfăptuit pentru mediul de afaceri și pentru unitatea sistemului cameral românesc, va rămâne în memoria noastră.

 Foștii colegi, firmele membre, prietenii din Camera de Comerț, îşi vor aminti de Emil Mateescu, ca de un om bun și blând, dinamic, plin de energie, un model de vocație, rigoare și dăruire, sufletul instituţiei pe care a slujit-o timp de 30 de ani.

 În aceste momente de grea încercare, transmitem familiei îndoliate și tuturor celor care l-au cunoscut cele mai sincere sentimente de compasiune.

Dumnezeu să-l Odihnească în Pace!”

Colectivul CCIA Timiș

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 27 martie, ora 13.00, la cimitirul Rusu Șirianu.

Comentarii

comentarii