Acasă Actualitate În Occident se amendează gălăgia nocturnă, la Timişoara este ţinută în braţe...

În Occident se amendează gălăgia nocturnă, la Timişoara este ţinută în braţe de primarul (neputincios) Nicolae Robu

DISTRIBUIȚI

Timişorenii aşteaptă tot mai stresaţi fiecare lăsat al serii şi mai ales finalul de săptămână, îngroziţi că îi poate aştepta din nou un calvar al urletelor sau al curselor ilegale de maşini care cutremură nocturn oraşul, dar pe care primarul Nicolae Robu le tolerează, considerându-le “muzica tinerilor”, într-o Timişoară aşa cum îi place domniei sale. Foarte gălăgioasă, murdară şi plină de insomnii nedorite de contribuabilii oneşti, care ştiu că noaptea este făcută pentru somn, iar ziua pentru muncă, presupunând că te trezeşti odihnit.

Problema este veche, dar edilul nostru, plin de tinereţea care nu-i dă pace, nu a luat niciodată cu fermitate problema în mână şi să pună ordine în cluburi, pe trase, pe scenele deschide şi oriunde se produce deranj fonic pentru ne-participanţii la respectivele întruniri.

Niciodată nu l-a interesat să facă diferenţa între Litoralul Românesc sau alte plaje exotice şi municipiul Timişoara, care nu este staţiune de distracţii.

Întotdeauna a găsit scuze de felul: “Împotriva lor (a poluatorilor de noapte, n.r.)  noi nu avem pârghii. Eu sesizez Jandarmeria şi Poliţia Naţională să intervină”.

Legislaţia actuală prevede în astfel de situaţii aplicarea de amenzi contravenţionale de până la 1.500 de lei.

Iată ce legi locale sunt în Occident pentru deranjarea liniştii publice pe timpul nopţii: “Cei ce nu respectă liniştea între 22.00 – 06.00 riscă amendă începând cu 60 euro”, ne-a scris o cititoare din Timişoara, care trăieşte de mulţi ani în Tubingen, Germania.

Gerda Reiter, din Munchen, care a plecat din Timişoara în anii ’70, ne-a declarat: “Am rămas foarte neplăcut surprinsă de atmosfera de noapte din Timişoara, sub aspectul gălăgiei. Ne-au telefonat rudele noastre care locuiesc în cartierul Cetate şi ne-au pus să ascultăm ce se auzea de afară. Cumplit. Cum crede cineva că se poate odihni noaptea un om în asemenea balamuc? La noi e lege să se păstreze liniştea publică între orele 11.00 – 06.00; altfel, plăteşti amendă”.

Ana Vulcan: “A venit fiica mea din Chicago. A spus că Timişoara a devenit de nerecunoscut sub aspectul liniştii de noapte. Mai lipsesc împuşcăturile şi suntem ca în vestul sălbatic, noi cei care eram un oraş cu o altă ţinută, cu un alt specific al culturii”.

Timişoara a devenit un oraş de nerecunoscut sub aspectul climatului asigurat oamenilor. Pentru că o cetate nu are nevoie doar de drumuri şi poduri, ci şi de oameni sănătoşi. Sănătate publică mult tarată, în Timişoara, de poluarea fonică, de gunoaiele care reîncep să apară în locurile asanate pentru câteva săptămâni, de ambrozie, insecte şi rozătoare.

Iată că până şi Municipalitatea Bucureşti a anunţat că a intensificat în această perioadă estivală acţiunile de monitorizare şi control în cazul activităţilor desfăşurate de cluburile din Capitală, în vederea evitării producerii de disconfort fonic, urmărindu-se încadrarea nivelului de zgomot în limita legal admisă. Inspectorii Direcţiei Generale de POLIŢIEI LOCALE BUCUREŞTI (!!!, nu jandarmeria şi pe cine mai dă vina primarul Nicolae Robu) au efectuat măsurători sonometrice pentru constatarea depăşirilor nivelului de zgomot în zona de nord a Capitalei, în proximitatea restaurantelor şi a cluburilor din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), după ce au fost primite sesizări din partea cetăţenilor cu privire la tulburarea liniştii publice, în intervalul 22.00 – 04.00.

Pe noi, primarul Nicolae Robu ne pune la colţ dacă nu ne adaptăm urletelor din cluburi pe timp de noapte, căci doar Timişoara “nu este mănăstire”. Adevărat, de tămâie fug mulţi!

Comentarii

comentarii