Acasă Actualitate În pandemia COVID, peste jumătate dintre profesori nu acceptă revenirea la predarea...

În pandemia COVID, peste jumătate dintre profesori nu acceptă revenirea la predarea față în față în clase

1009
DISTRIBUIȚI

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ a realizat un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară.

Chestionarul s-a desfășurat, în perioada 16 – 21 decembrie 2020. Astfel, din ianuarie, autoritățile române încep vaccinarea populației. Potrivit strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ.

Se știe că învățământul din Timiș și din întreaga țară se confruntă de 30 de ani cu o mare sărăcie, unde profesorii sunt prost plătiți, peste 40% dintre elevi sunt analfabeți funcționali, iar peste 30% dintre școli nu primesc aviz de funcționare, an de an.

Din păcate situația a fost tolerată permanent și a trecut neobservată. Nimănui nu i-a păsat și nimeni nu s-a răzvrătit, în afară de sindicate, care au fost ignorate permanent de autorități.

Iată că odată cu pandemia, printr-un cinism greu de digerat, un cor nesfârșit de indivizi cărora nu le-au păsat niciodată de criza prin care trece școala românească au început să zbiară cât pot, unde, dacă nu pe facebook, că școala online în criza COVID este cea mai mare dramă pentru elevi!!!

Prin urmare, printr-un cinism fără margini chiar criminal, acești indivizi îi trimit pe elevi și pe profesori (cei mai mulți fiind în vârstă, evident și cu multiple morbidități) la școala față în față la clase, ignorând pericolul mortal al COVID19.

Evident că acești indivizi brusc responsabili, chiar în pandemia ucigașă, de soarta școlii și a viitorului elevilor, nu au protestat niciodată în 30 de ani și nu au luat atitudine pentru ca profesorii să aibă salarii pe măsura efeortului lor și a importanței activității lor și că mii de elevi din mediul rural merg la toaletă în fundul curții unde se află o groapă înconjurată de un zid de scânduri și se spală cu apa turnată cu borcanu de ceilalți colegi (dacă se spală…!).

Acești indivizi nici nu îi întreabă pe profesori dacă vor să fie trimiși la infecția cu COVID, boală și chiar moarte, dar ei strigă în gura mare că elevii vor fi afectați de școala online.

Acești indivizi așa-zis responsabili brusc de soarta școlii nu înțeleg că școala online nu este pe vecie, ci câteva luni, iar acum iată a venit și vaccinul și se va sfârși și cu școala online, iar în condiții de siguranță elevii și profesorii vor putea reveni la școală.

Peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionarul privind venirea sau nu la școală în pandemia ucigașă, iar, cum era și firesc, mai mult de jumătate nu este de acord să se întoarcă în clase la școală față în față.

Numai 43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

În mod surprinzător, din lipsă de informare, privind siguranța vaccinului anti-COVID, peste 56,3% dintre repondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19.

Amintim că profesorii din cadrul Sindicatului Spiru Haret Timiș încep, din 4 ianuarie 2021, protestele privind înghețarea salariilor de către guvernul Câțu.

 

Comentarii

comentarii