Acasă Actualitate În Parcul Justiţiei străluceşte bezna, din cauza … copacilor

În Parcul Justiţiei străluceşte bezna, din cauza … copacilor

450
DISTRIBUIȚI

Pare paradoxal, dar Parcul Justiţiei din Timişoara este noaptea în beznă din cauza copacilor… de peste zi.

„Lucrez la un magazin din zona centrală a Timişoarei, până după miezul nopţii, iar drumul meu spre casă trece prin spatele Catedralei, pe lângă Parcul Justiţiei. Ziua este superb, mai ales primăvara, pentru covorul multicolor de flori, dar noaptea este de groază. Beznă totală. Parcul a fost amenajat şi dotat cu iluminat inteligent, cu panouri fotovoltaice care ar trebui să ilumineze aleile noaptea, pe baza energiei acumulate ziua de la soare. Numai că, mi-au explicat persoane care ştiu mai bine problema, din cauza copacilor prea înalţi şi cu coroanele nu tocmai îngrijite, soarele nu ajunge până la acele panouri, acoperite de ramurile arborilor. De aceea, celulele fotovoltaice rămân nişte baterii neîncărcate care nu au din ce să fie inteligente noaptea şi să lumineze”, spun timişorenii, pe facebook.

Parcul Justiției a fost reabilitat total în urmă cu trei ani de firma Lovrintim şi este administrat de primărie. Lucrările au costat aproximativ 463.000 de euro, majoritatea banilor venind de la Uniunea Europeană.

Desigur, există marea teamă de a tăia vreun copac, în timpul lucrărilor de reabilitare nu s-a tăiat decât un copac care a căzut „de bătrâneţe”, dar nu există interdicţii de a fi toaletaţi arborii corespunzător.

Comentarii

comentarii