Acasă Actualitate În perioada Postului Crăciunului, ÎPS Ioan a dăruit elevilor din Timișoara peste...

În perioada Postului Crăciunului, ÎPS Ioan a dăruit elevilor din Timișoara peste 30.000 de cărți de rugăciune

DISTRIBUIȚI

În perioada Postului Nașterii Domnului (Crăciunului) –  părintele mitropolit Ioan a dăruit elevilor din Arhiepiscopia Timișoarei peste 30.000 de cărți de rugăciune.

Cărțile donate au fost distribuite prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a profesorilor de religie.Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a dorit ca fiecare elev din eparhia pe care o arhipăstorește să beneficieze de o carte de rugăciuni, care să le fie de folos duhovnicesc și pentru întărirea lor în credința dreptmăritoare.

Fiecare elev care se sârguiește să aibă rânduială de rugăciune, potrivit cărții primite, și o păstrează cu regularitate în fiecare zi, devine un mărturisitor al lui Hristos Domnul în lumea aceasta. „În acest deșert contemporan al societății noastre este nevoie, mai mult ca oricând, de roua Duhului Sfânt care se revarsă pe pământ în urma rugăciunii înlăcrimate a omului”, scrie Înaltpreasfinția Sa în Cuvântul înainte, sugestiv intitulat, „Rugăciunea, pâinea sufletelor noastre”. Familia este căminul binecuvântat în care copiii învață primele rugăciuni, împreună cu bunica și mama, așa cum scrie Sfântul Apostol Pavel că a învățat să se roage și să fie credincios ucenicul său, Timotei. Cu rugăciunea primită acasă, copilul pășește apoi în Biserică, unde îți desăvârșește creșterea duhovnicească și se unește cu Hristos prin Sfintele Taine. Cartea dăruită de Părintele Mitropolit Ioan elevilor din școlile aflate în cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei cuprinde rugăciunile de dimineață, de seară, de călătorie și cele de la vreme de boală, rugăciunile părinților pentru copii și ale copiilor pentru părinți, rugăciunea pentru țară, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos și Acatistul Bunei Vestiri. Această carte de rugăciuni tipărită la Editura Partoș a Arhiepiscopiei Timișoarei a fost foarte bine primită de către elevii care o vor avea ca ajutor la bucurie și la vremuri de încercare, dar și ca model de urmat în viața duhovnicească.

Acțiunea Înaltpreasfinției Sale se înscrie în seria de manifestări dedicate „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, așa cum a fost el declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii

comentarii