Acasă Actualitate În plină pandemie de coronavirus, Primăria Timișoara a semnat contracte de peste...

În plină pandemie de coronavirus, Primăria Timișoara a semnat contracte de peste 1 milion de lei pentru realizarea fântânilor ornamentale

3610
DISTRIBUIȚI

În ultimele zile, Primăria Timișoara a semnat contracte cu firma Aquajet S.R.L. din București pentru realizarea a trei obiective avute în vedere de mai mult timp de primarul Nicolae Robu: fântânile ornamentale, „ca la Barcelona”, după cum le-a prezentat acesta în mai multe rânduri, din Calea Lipovei, piața Iuliu Maniu și Piața Bălcescu.

Peste 1,1 milioane de lei însumează cele trei contracte, fără TVA: 190.000 de lei pentru fântâna din Calea Lipovei, 327.000 de lei pentru cea de pe strada Iuliu Maniu și 627.000 pentru cea din Piața Bălcescu. Cu TVA, valoarea depășește 1,3 milioane de lei. Acestea au fost semnate pe 19 martie, cel pentru fântâna din Calea Lipovei, și 23 martie, celelalte două.

„S-au semnat contractele pentru servicii de proiectare și execuție pentru proiectul, știți că am mai vorbit despre el, cu fântânile. (…) Nu e nicio grabă să facem o fântână ornamentală, le lăsăm pe altă dată, chiar dacă e un obiect ornamental. Sunt o mulțime de lucruri pe care ni le dorim, dar le lăsăm pe altă dată”, a spus în conferința din 24 martie primarul, despre contracte, făcând referire și la faptul că au fost realizate licitații pentru cinci, dar pentru două nu au fost semnate contractele.

”Executivul Primariei Timisoara trebuie sa suspende orice achizitie publica in acest moment, care nu este urgenta sau prioritara. Fondurile trebuie directionate catre asistenta sociala si sanatate cu prioritate 0. Chiar daca bugetul a fost aprobat inainte de explozia pandemiei, masura nu este doar logica din punct de vedere financiar dar este mai ales una morala. Comunitatea are nevoie sa vada ca efortul public e directionat acolo unde acum, din nefericire, situatiile o cer”, spune consilierul local Adrian Orza.

Pe 25 martie, într-o postare pe Facebook în care prezenta sumele direcționate de Primărie către Spitalul „Victor Babeș”, primarul pare să-și fi schimbat părerea: „(…) Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni -programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune-, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu”. Nu se știe dacă aici Robu se referă la toate fântânile sau doar la cele două care nu au contracte semnate.

Comentarii

comentarii