Acasă Politica În PNL Lugoj a început… sezonul excluderilor. Primul pe listă, Ioan Ambruș....

În PNL Lugoj a început… sezonul excluderilor. Primul pe listă, Ioan Ambruș. Fostul președinte al vechilor liberali lugojeni spune că o să conteste hotărârea

1599
DISTRIBUIȚI

PNL Lugoj AmbrusNoua conducere a PNL Lugoj a hotărât să-l excludă din partid pe Ioan Ambruș, fostul președinte al liberalilor lugojeni, care a condus organizația liberală timp de 12 ani. Decizia a fost luată de Biroul Politic Local al PNL Lugoj, într-o ședință care a avut loc la începutul acestei săptămâni, la ceas de seară. După cum ne-a declarat Claudiu Buciu, noul președinte al PNL Lugoj, lui Ioan Ambruș, care este și consilier local i s-a reproșat faptul că „nu s-a implicat în campania pentru alegerile parlamentare”, că „a votat în Consiliul local alături de PSD și de ALDE, împotriva deciziilor Biroului Politic Local al PNL”, că „nu și-a plătit cotizația la partid de doi ani” și că, „în ultima ieșire din presă, a afirmat că pleacă la ALDE”.

Ioan Ambruș: „Domnii care iau aceste hotărâri nu au reprezentat Partidul Național Liberal și, poate, nu-l reprezintă nici acum”

Ioan Ambruș ne-a declarat că încă nu a primit nicio informare oficială privind hotărârea Biroului Local al PNL Lugoj de excludere a sa din partid, hotărâre pe care intenționează să o conteste, inclusiv la nivel de București, pentru că, în opinia sa, este… ilegală. „Hotărârea de excludere mi se pare total ilegală, de fapt, ca și alegerile din PNL Lugoj, pentru președinte și Biroul Local, unde am fost împiedicați să candidăm. Noua conducere a PNL Lugoj trebuie să priceapă că hotărârile de Consiliu Local le votezi în funcție de oportunități și necesități, nu în funcție de interese personale sau doar pentru a fi Gică contra. Referitor la Consiliul Local, cred că am cea mei vastă activitate dintre membri care mai sunt în consiliu în momentul de față și am cele mai multe interpelări și cele mai multe luări de cuvânt în cadrul ședințelor, iar acest fapt se poate vedea din verificarea proceselor verbale. Referitor la plata cotizației, cei din noul BPL Lugoj ar trebui să-și pună întrebarea cum de am putut candida în 22 aprilie, la alegerile județene. Dacă nu știu, le spun că, făcând parte din BPJ, până la data alegerilor, cotizația noastră a fost plătită la Timișoara, altfel nu puteam candida. Există un borderou, chitanțe și se poate verifica. Iar referitor la declarația privind plecarea la ALDE, mi s-a adresat o întrebare dacă am fost curtat de ALDE și dacă o să plec la ALDE, iar eu am spus că da, am fost curtat, iar dacă o să mă hotărăsc să plec o să iau două treimi din organizație cu mine, reprezentând diferența de membri PNL care nu mai sunt acum activi și pe care PNL Lugoj nu îi mai are. În momentul de față, organizația PNL din Lugoj mai are doar o sută și ceva de membri, din patru sute, iar această prezență <minunată> s-a văzut la alegerea noii conduceri. Dar, aștept să primesc o informare oficială privind excluderea, după care, logic, o să contest hotărârea Biroului Local, care trebuie să fie aprobată în Biroul Județean, unde nu poate să se voteze împotriva hârtiilor care există, după care putem să discutăm și la nivel de București, fiindcă, din punctul meu de vedere, domnii care iau aceste hotărâri nu au reprezentat Partidul Național Liberal și, poate, nu-l reprezintă nici acum. Au apărut, undeva, proaspăt, în politica lugojeană, dar nu au făcut nimic pentru oraș”, ne-a declarat Ioan Ambruș.

Comentarii

comentarii