Acasă Administraţie În prag de alegeri, Nicolae Robu face un anunţ referitor la Pasajul...

În prag de alegeri, Nicolae Robu face un anunţ referitor la Pasajul Michelangelo

DISTRIBUIȚI

michelangelo23mai2

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune vineri că „sunt şanse foarte mari ca mâine să fim în măsură să redeschidem traficul”.

Până la urmă, edilul a decis să ignore posiblilul efect poziţiv al unei asemenea măsuri în prag de alegeri şi să amâne redeschiderea traficului. Motivul: mai sunt câteva detalii de pus la punct.

Până în acest moment, pe şantierul de la Michelangelo s-au schimbat toate celor 9 reţele-magistrale de utilităţi aflate până la 15 metri adâncime, s-a reabilitat podul, s-a construit structura de rezistenţă din beton armat a viitorului subpasaj auto, ai cărei pereţi ajung până la adâncimea de 20 metri, şi s-a asfaltat partea de suprafaţă.

Conform primarului, ar fi fost posibil să se deschidă sâmbătă traficul în zona, pe axa Sud-Nord, pe traseele finale. Trei motive au stat la baza deciziei de amânare: pe pod nu sunt montaţi parapeţii, gurile de canalizare nu sunt aliniate la nivelul asfaltului şi abia peste câteva zile trebuie să se toarne stratul de asfalt de uzură.

„Consider că aceasta este poziţia responsabilă, detaşată de tot ce se întâmplă pe scenă politică – alegeri etc. – şi de orice altceva străin de interesele bunului mers al acestui greu proiect, cel mai important pe care l-a avut Timişoara vreodată, respectiv pe care îl are. Vă asigur, stimaţi timişoreni, că greul a trecut şi că e o chestiune de zile până când zona Michelangelo va fi funcţională din nou pe axa Sud-Nord, de data aceasta pe varianta finală, implementată până la nivel de detaliu”, a declarat primarul Nicolae Robu.

michelangelo23mai1

Comentarii

comentarii