Acasă Cultura În premieră, Zilele filmului german ajung și la Timișoara

În premieră, Zilele filmului german ajung și la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Zilele filmului german ajung anul acesta pentru prima dată și la Timișoara unde spectatorii sunt așteptați la cinema Victoria, între 9 și 12 martie cu o selecție a celor mai bune titluri din cinematografia germană a ultimilor ani, prezentată în premieră pe marele ecran.

„Centrul Cultural German revine în atenția cinefililor din Timișoara prin reluarea tradiției de a difuza filme germane actuale. De data aceasta într-un format nou, comprimat, o producție a Institutului Goethe din București. Mai mult, profităm de redeschiderea cinematografului Victoria, care ne oferă cadrul optim pentru eveniment.” spune Mona Isabela Petzek – directorul Centrului Cultural German Timișoara.

„E o alăturare de filme pe care nu ne-a fost ușor s-o alegem din multitudinea titlurilor produse sau coproduse în Germania în ultimii ani, însă e o selecție cu care ne mândrim și care reprezintă deopotrivă țara de origine dar și realitățile din România, adresându-se spectatorilor pe mai multe niveluri, plecând din zona mai comercială (unele titluri) până la profunzimi ce vă vor aduce mai aproape nu doar de filmul german ci de natura umană.” precizează Marina Neacșu, coordonatorul ZFG#15.

Festivalul va fi deschis de DIE GOLDFISCHE | PEȘTIȘORII AURII, filmul ce dă și imaginea de pe vizualul ediției de anul acesta. Oliver rămâne paraplegic în urma unui accident de mașină. Vrând să-și scoată banii negri din Elveția, organizează o excursie terapeutică cu ‘Peștișorii de aur’, un grup ciudat de persoane cu dizabilități din centrul de reabilitare în care acesta este acum rezident. Începe un road movie plin de umor, care încalcă adeseori regulile de corectitudine politică, „un film pe care nici nu știm cum să-l încadrăm: e hilar în timp ce-ți vine să plângi pe alocuri, e ironic și frust în timp ce te umple cu o senzație extrem de caldă și plăcută de încredere în umanitate.” exclamau cei de la B.Z..

 

 

Comentarii

comentarii