Acasă Actualitate În prezența ÎPSS Ioan, s-a pus piatra de temelie a noii biserici...

În prezența ÎPSS Ioan, s-a pus piatra de temelie a noii biserici din Dudeștii Noi Timiș

85
DISTRIBUIȚI

În prezența mitropolitului Ioan al Banatului, s-a pus piatra de temelie a noii biserici din comuna Dudeștii Noi, județul Timiș – un eveniment deosebit pentru credincioșii din comuna Dudeștii Noi, duminică 6 iunie.

La orele serii, a avut loc ceremonia de punere a pietrei de temelie la noua Biserică Ortodoxă, cu Hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, care urmează să se construiască în comună.

Cu multă căldură a fost întâmpinat pentru a participa la eveniment mitropolitul Banatului, Ioan Selejan. I-au ieșit în întâmpinare Ion Goșa – primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica – președintele Consiliului Județean Timiș, Raimond-Ovidiu Rusu – primarul comunei Becicherecu Mic și principalul finanțator al construcției noului lăcaș de cult, și preotul paroh Ionuț Cristea.

De asemenea, mitropolitul a fost întâmpinat și de copiii îmbrăcați în straie populare, cu pâine și sare, dar și soborul de preoți veniți din localitățile învecinate, care au slujit alături de ÎPSS Ioan.

Răspunsurile la slujbă le-a dat Corul Bisericii „Sfântul Dimitrie” din localitate. ÎPS Ioan a fost însoțit de părinții consilieri Marius Petru Sfercoci și Timotei Anișorac. Părintele Mitropolit Ioan a rostit, în fața mulțimii de enoriași care au ținut să fie martorii acestui eveniment, un cuvânt de înțelepciune și a adus laudă celor care se vor trudi ca Biserica să se ridice și să devină Casă a Domnului.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a adresat consătenilor săi transmițând bucuria de a-i avea alături de noi la acest eveniment important pe ÎPSS Ioan, pe preacucernicii părinți.

Ion Goșa, primarul comunei Dudeștii Noi, a rostit și el câteva cuvinte, manifestându-și toată susținerea, atât financiară, cât și logistică, față de acest proiect major pentru comunitate, alături de Consiliul Local și de toți locuitorii comunei dornici de a da o mână de ajutor.

Raimond-Ovidiu Rusu, primarul comunei Becicherecu Mic și principalul susținător financiar al acestui proiect, a readus in discuție dorința sa de implicare în dezvoltarea comunității din Dudeștii Noi.

În final, părintele paroh Ionuț Cristea a mulțumit tuturor celor prezenți și i-a invitat la o agapă frățească, moment care a închis ziua solemnă de la Dudeștii Noi.

 

Comentarii

comentarii