Acasă Actualitate În prezența Majestății Sale Margareta, va avea loc deschiderea pentru public a...

În prezența Majestății Sale Margareta, va avea loc deschiderea pentru public a Domeniului Regal Săvârșin Arad

417
DISTRIBUIȚI

Duminică 9 mai, în prezența Majestății Sale Margareta, Fundația Colecția Familiei Regale a României îi invită pe cetățeni la evenimentele prilejuite de deschiderea pentru public a Domeniului Regal Săvârșin.

La manifestări vor fi prezente și Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Astfel, la ora 15.30, va avet loc lansarea volumului Povestea Castelului Săvârșin de ASR Principele Radu, publicat la Editura Curtea Veche.

La ora 16.00, va avea loc un concert de jazz susținut de Steel Jazz Quintet.

Luni 10 mai, în Satul Regal de la ora 12.00, va fi deschis pentru public Domeniul Regal Săvârșin.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea regulilor de protecție anti-COVID.

Condiții: domnii trebuie să fie îmbrăcați în costum închis la culoare și cu cravată, iar doamnele ținută de zi.

Cel mai important obiectiv turistic din zonă este Castelul Majestății Sale Regele Mihai l. Castelul a fost construit între anii 1650-1680 de către familia Forray . În timpul răscoalei lui Horea, țăranii răsculați din împrejurimi au incendiat castelul. El a fost refăcut, dar în timpul mișcării revoluționare din 1848 a fost din nou incendiat. În anul 1870, castelul primește forma actuală. El este format din trei niveluri, demisol, parter și etaj.

Castelul a aparținut succesiv familiilor nobiliare Forray, Nadasdy și Hunyady. În anul 1943 el este cumpărat de Majestatea Sa Regele Mihai l . În jurul castelului se află un parc dendrologic frumos, cu arbori seculari și un lac de acumulare.

De asemenea, românii sunt invitați gratuit la Palatul Elisabeta, luni, 10 Mai 2021, de la ora 10.00 la ora 13.00 și de la ora 14.00 la ora 18.00.

Cu ocazia zilei de 10 Mai va fi inaugurat Magazinul de suveniruri, pe care vizitatorii îl pot vedea după turul palatului și turul grădinii.

Publicul este așteptat la Palatul Elisabeta în perioada 8 mai – 6 iunie 2021 Expoziția este deschisă în fiecare săptămână de joi până duminică, în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 14.00 -17.00.

Amintim că data de 9 mai este o zi cu trei semnificații majore pentru istoria națională și europeană: Independența de stat a României (9 mai 1877), sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial (9 mai 1945) în Europa și Ziua Europei în amintirea declarației din 9 mai 1950 a lui Robert Schuman.

Comentarii

comentarii