Acasă Actualitate În primăvară se va deschide maternitatea de lângă Spitalul Județean Timișoara

În primăvară se va deschide maternitatea de lângă Spitalul Județean Timișoara

DISTRIBUIȚI

Mai sunt doar câteva luni până când la Timișoara va fi deschisă noua maternitate aflate în construcție lângă Spitalul Județean Timișoara. În prezent se fac ultimele finisaje, urmează instalarea mobilierului și a aparaturii medicale, după care mutarea pacienților și a personalului medical.

Lucrările la Maternitatea pe care Consiliul Județean Timiș a ridicat-o, în cadrul unei finanțări prin programul transfrontalier România – Ungaria se apropie de final. Termenul oficial de finalizare este în cea de a doua jumătate a lunii noiembrie.

În ceea ce privește construcția, mai este de lucrat la terasamente, sistematizare pe verticală și amenajări exterioare, la fațade, în timp ce instalațiile sanitare, cele pentru încălzire și ventilație, cele de alimentare cu energie electrică sau gaze medicale sunt la 80 până la 90% deja finalizate. Procentul total de execuție a ajuns deja la 85% din total.

Aproape 700.000 de lei au fost alocate pentru mobilierul medical, fiind trei astfel de contracte de furnizare. Aproape dublu costă mobilierul nemedical, pentru acesta desemnarea furnizorului a avut loc chiar zilele trecute.

Pentru aparatura medicală sunt alocate trei milioane de euro, cea mai mare parte a acestora fiind deja achiziționată. Deocamdată nu au fost montate, urmează și această operațiune. Din fericire, pentru echipamentele medicale nu se mai plătește TVA, iar din banii astfel economisiți, aproape 400.000 de lei, s-a achiziționat aparatură suplimentară.

Comentarii

comentarii