Acasă Actualitate În Serbia se cumpărau voturile ca la piaţă, cu până la 100...

În Serbia se cumpărau voturile ca la piaţă, cu până la 100 de euro bucata

389
DISTRIBUIȚI

Conform dr. Ion Sfera, preşedintele Alianţei Românilor din Voivodina, singurul partid românesc din Serbia care a participat la alegerile din 6 mai, un vot se cumpăra cu până la 100 euro. „Ce s-a întâmplat la noi mai rar se întâmplă, poate în America Latină sau în unele ţări din Africa. Se cumpărau voturile ca la piaţă, în faţa punctului de votare. Se cerea între 10 şi 100 de euro”, a spus dr. Sfera.

În baza protocolului de colaborare, asociaţiile româneşti „Uniunea Românilor din Banat”, „Astra Română” şi „Comunitatea Română din Serbia Istorică” s-au unit în cadrul unicului partid român, „Alianţa Românilor din Voivodina”, şi au participat la alegerile de duminică, 6 mai, în Vârşeţ, cu lista unică „Românii” nr. 8. Această listă reprezintă garanţia apărării drepturilor elementare ale minorităţii naţionale române pe plan local, provincial şi republican.

„Românii au mers la alegerile de duminică cu pieptul gol şi niciodată nu vom renunţa la pilonul nostru cultural românesc cu care ne mândrim. Îmi pare rău că guvernele României nu susţin filonul cultural român oriunde ar fi. Românii din Serbia sunt consideraţi slugi, suntem trataţi ca cetăţeni de gradul II de către statul sârb. Visăm ca drepturile minorităţii române din Serbia să fie aceleaşi ca a minorităţii sârbe din România”, a spus Ion Sfera.

Comentarii

comentarii