Acasă Economic În Timișoara chiriile pornesc de la 140 de euro/lună

În Timișoara chiriile pornesc de la 140 de euro/lună

465
DISTRIBUIȚI

În ce zone se găsesc cele mai ieftine chirii

 
www.imobiliare.ro a realizat, pe baza anunţurilor înscrise în portal, o analiză referitoare la zonele în care se găsesc cele mai convenabile chirii în marile oraşe din ţară. Chiriile pentru garsonierele din cartierele bucureştene pornesc de la 150 de euro/lună, în timp ce în Cluj-Napoca şi Timişoara, cu aceeaşi sumă pot fi închiriate garsoniere chiar şi în zone semi-centrale. În Braşov, preţurile practicate sunt chiar mai mici, chiriile pentru garsoniere pornind de la 120 de euro/lună.

 În Constanţa şi Iaşi, chiriile practicate la garsoniere încep de la 140 de euro/lună. ”Pe fondul prelungirii crizei imobiliare, tot mai mulţi proprietari au preferat să îşi închirieze apartamentele ceea ce a determinat o creştere a numărului de oferte şi implicit scăderea preţurilor. Nici volumul cererii nu excelează în această perioadă. În comparaţie cu începutul toamnei trecute, chiriile sunt cu până la 12% mai mici. Cele mai mari diferenţe există la garsonierele din Constanţa (¬11,9%) şi Timişoara (-8,9%), dar şi la apartamentele cu două (-7,2%) şi trei camere (-8,3%) din Cluj-Napoca", explică Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro.
 
Timişoara
 
În zona Matei Basarb sau Bălcescu, preţul cerut pentru închirierea unei garsoniere mobilate, în stare bună, porneşte de la 140 de euro/lună. În acelaşi timp, pentru un apartament cu două camere, preţul chiriei porneşte de la 170-180 de euro/lună, astfel de proprietăţi pot fi găsite în Take Ionescu, Aradului sau la Centrul Bancar. Pentru un apartament cu trei camere, chiria porneşte de la 220-250 de euro/lună în Dacia sau Bucovina. Chirii la preţuri bune pot fi găsite şi în Circumvalaţiunii, Girocului, Lipovei sau Şagului.
 
Bucureşti
 
În prezent, chiria unei garsoniere în zone precum Rahova, Militari sau Berceni porneşte de la 150 de euro/lună. Pe de altă parte, pot fi găsite apartamente cu două camere la preţuri începând de la 200¬220 de euro/lună în zone precum 13 Septembrie, Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Crângaşi sau Drumul Taberei. Chiriile în cazul apartamentelor cu trei camere pornesc de la 250 de euro/lună în Berceni, Colentina sau Camil Ressu.
 
Braşov
 
În Braşov, cu 120 euro/lună pot fi închiriate garsoniere mobilate şi utilate în cartierele Tractorul sau Bartolomeu. În această perioadă, preţurile apartamentelor cu două camere pornesc de la 150 de euro/lună în zonele Florilor, Răcădău, Griviţei sau în apropierea Spitalului Judeţean, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 200 de euro/lună în 13 Decembrie sau Tractorul.
 
Cluj-Napoca
 
În Floreşti sau Horea, de exemplu, pot fi închiriate garsoniere cu 150 de euro/lună. În această perioadă, preţurile apartamentelor cu două camere pornesc de la 170 de euro/lună în Andrei Mureşanu sau Floreşti, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 270 de euro/lună în zonele Bună Ziua, Zorilor sau Mănăştur.
 
Constanţa
 
În zonele CET sau Energia, preţul cerut pentru închirierea unei garsoniere mobilate, în stare bună porneşte de la 140 de euro/lună. În acelaşi timp, pentru un apartament cu două camere, preţul chiriei porneşte de la 170-180 de euro/lună, astfel de oferte pot fi găsite cu precădere în zonele Boema, Tomis Nord sau Tăbăcărie. Apartamentele cu trei camere pot fi închiriate cu 250 de euro/lună, zonele cu cele mai multe oferte pe piaţă fiind Far, Tomis II, Tomis Nord sau Dacia.
 
Iaşi
 
În Iaşi pot fi găsite garsoniere la preţuri care pornesc de la 140 de euro/lună în Tătăraşi sau Podu Roş. În Tătăraşi preţul de închiriere al apartamentelor noi cu două camere porneşte de la 230 de euro/lună, În cazul apartamentelor cu trei camere, preţul solicitat de proprietari se situează în jurul sumei de 280-300 de euro/lună.

Comentarii

comentarii