Acasă Actualitate În Timiș, 54 de unități școlare de stat și 10 particulare au...

În Timiș, 54 de unități școlare de stat și 10 particulare au corpuri de clădire neautorizate de ISU

304
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș anunță că la nivelul județului nu mai există toalete neadecvate, fără apă sau instalații sanitare neconforme. Totuși, 64 de unități de învățământ din județ nu au autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș.

„Prin urmare, această problemă (a toaletelor neadecvate – n.r.) nu mai există la nivelul unităților școlare. Ultimele operațiuni au fost făcute în 2020, la două unități din Denta, cu finanțare parțial de la guvern parțial de la primăria locală”, a declarat prof. Marin Popescu, inspector șef general, miercuri 11 august.

Totuși, mai există câteva unități cu probleme din punct de vedere sanitar. La Liceul de Arte Plastice din Timișoara, de exemplu, mai e nevoie de intervenții la corpul B al clădirii pentru reabilitarea instalațiilor sanitare și pentru apă curentă (caldă). Gradinița de la Folea Voiteg nu este autorizată sanitar, fiindcă apa nu este bună de băut, iar la alte 2 unități, școala și grădinița de pe raza comunei Bethausen, clădirile sunt acreditate, iar instalațiile sunt bune, dar mai urmează o operațiune formală pentru depunerea documentației.

În ceea ce privește autorizațiile ISU, există un număr destui de mare de unități școlare unde acestea lipsesc. A apărut o nouă legislație mai rafinată, ceea ce implică și costuri mai mari, iar bugetele primăriilor sunt „cam lipsă”. În Timiș sunt 54 de unități școlare de stat și 10 particulare care au corpuri de clădire neautorizate ISU. Dintre acestea, 16 se află in Timișoara, având 21 corpuri de clădire.

Comentarii

comentarii