Acasă Actualitate În Timiș, 621 de elevi și 177 de profesori și alți angajați...

În Timiș, 621 de elevi și 177 de profesori și alți angajați sunt infectați cu SARS-COV2

244
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a informat, miercuri 20 octombrie, că 621 de elevi și 177 de cadre didactice și alți angajați sunt infectați cu SARS-COV2.

De asemenea, se află 874 de formațiuni de studiu în online cu 22.000 de elevi, în Timiș.

În Timișoara, există 727 de formațiuni de studiu în online, iar numărul elevilor este de 16.300.  Din motive medicale altele decât COVID, sunt în online, 384 de elevi.

La cele 4 clase de pe str. Lorena, ale Școlii nr. 16, se desfășoară activitatea în condiții normale, s-a băgat căldură în sălile de clasă. De asemenea, situația este în așteptare la celelalte școli unde nu există căldură.

În total, 13 școli – 8 în Timișoara și 5 în județ – au probleme cu căldura din cauze diferite.

La Liceul Lenau, se lucrează la infrastructura școlară informatică și nu există căldură la toate corpurile școlare.

Motivele pentru care s-a trecut în online cu 24 de clase din 65 este lipsa de resurse pentru asigurarea de siguranță epidemiologică și lipsa infrastructurii. Nu se poate asigura distanțarea cuvenită.

Activitatea se desfășoară în 4 clădiri, dar nu există nici personal suficient pentru a asigura dezinfectarea între schimburi.

”E o problemă de infrastrucutră pe care nu o putem rezolva în două săptămâni. Alt motiv este temperatura în unele săli de clasă și se încearcă rezolvarea și dotarea claselor pentru predarea hibridă.  Temperatura din clase și rata de infectare din oraș ne afectează și ca școală cu elevi și cadre didactice care se pot infecta”, a spus prof. Elena Wolf, directoarea unității școlare, miercuri 20 octombrie.

Comentarii

comentarii