Acasă Actualitate În Timiș, au ajuns 67.200 de teste de salivă pentru depistarea SARS-COV2...

În Timiș, au ajuns 67.200 de teste de salivă pentru depistarea SARS-COV2 la elevi

170
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș susține că patru unități de învățământ sunt cu activitate online în totalitate, la data de 15 decembrie 2021.

Este vorba de grădinița Bucovăț (unitate arondată Școlii Gimnaziale Dumbrava. Motiv: rata de incidență a localității de peste 3/1000 și procent de vaccinare a personalului sub 60%.

Grădinița Cerna și Grădinița Iosif (unități arondate Școlii Gimnaziale Liebling. Motiv: rata de incidență a localității de peste 3/1000 și procent de vaccinare a personalului sub 60%

Liceul Tehnologic ”I. C. Brătianu” – Timișoara. Motiv: șantier în incinta unității de învățământ

Școala Gimnazială ”Rudolf Walter” – Timișoara. Motiv: lipsa finanțării utilităților.

De asemenea, există și o unitate de învățământ cu activitate online parțială – motive de infrastructură. Este vorba de Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” Timișoara. Acesta funcționează cu 50% din clase online. Motiv: șantier în incinta unității de învățământ.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, a explicat că, în județul Timiș au ajuns 67.200 de teste de salivă pentru depistarea SARS-COV2 la elevi, în data de 13 decembrie 2021 de la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Testele au fost distribuite spre unitățile din mediul rural și urban, cu excepția unităților din Timișoara, care au primit 40.000 teste în cursul zilei de 10 decembrie.

Număr de teste de salivă pozitive la testarea din 13-14 decembrie 2021 au fost astfel:

12 teste de salivă pozitive. 6 teste confirmate prin RT-PCR. 5 teste infirmate prin RT-PCR. Pentru un caz se așteaptă rezultatul RT-PCR.

 

 

Comentarii

comentarii