Acasă Actualitate În Timiș continuă implementarea campaniei naționale media de prevenire a consumului de...

În Timiș continuă implementarea campaniei naționale media de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive ”Fii liber!”

694
DISTRIBUIȚI

”FII LIBER!” – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș, structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog, continuă implementarea campaniei naționale media de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive ”Fii liber!”.

Prin intermediul acesteia, urmărim informarea, sensibilizarea și conștientizarea populației generale, cu accent pe tânăra generație, cu privire la efectele noilor substanțe psihoactive (numite ”etnobotanice”), precum și dezvoltarea unor atitudini și practici de viață sănătoasă.

În acest context, specialiștii CPECA Timiș, împreună cu partenerii instituționali, sunt alături de membrii comunității locale, dialogând cu aceștia și distribuind materiale informative în locurile de petrecere a timpului liber. La restaurante, terase, piscine sunt oferite alternative sănătoase de petrecere a timpului liber. Astfel, patronii acestora se alătură campaniei noastre, prin asumarea unor spații în care nu se consumă droguri.

Inițiativei CPECA Timiș i s-a alăturat și Primăria Municipiului Timișoara, prin promovarea spotului campaniei în cadrul evenimentelor organizate. Astfel, tinerii timișoreni se pot distra, cânta, dansa, viziona filme, pot fi alături de prieteni, adoptând un stil de viață sănătos, fără droguri.

De asemenea, este tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care se expun cei care consumă ”etnobotanice”, prin difuzarea spotului campaniei în mijloacele de transport în comun din municipiul Timișoara, prin implicarea activă a Societății Autonome de Transport Timișoara.

Considerăm că, prin intermediul acestei campanii, vom contribui la dezvoltarea unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, responsabile şi sănătoase în legătură cu consumul de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Comentarii

comentarii