Acasă Actualitate În Timiș, peste 1.100 de profesori participă la concursul de titularizare în...

În Timiș, peste 1.100 de profesori participă la concursul de titularizare în învățământ

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează, miercuri, proba scrisă la concursul de titularizare în învățământ, la care sunt așteptați 1.159 de candidați.

Din totalul cadrelor didactice înscrise la sesiunea din acest an, 243 (20,86%) provin din promoția curentă de absolvenți ai programelor de pregătire psihopedagogică.

În total, au fost 1.165 de candidați eligibili, cu 115 mai puțini ca anul trecut. Au mai fost respinse și alte 23 de dosare din diferite motive.

Candidați au fost repartizați, în funcție de disciplina la care doresc să se titularizeze, în patru centre de concurs:

Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Timișoara (306 candidați înscriși), Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara (293), Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara (275) și Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara (285).

Disciplinele cu cei mai mulți candidați sunt:

„Limba și literatura română, pedagogia preșcolara și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii” – 212 candidați;

„Limba si literatura română și matematica, elemente de pedagogie școlară, metodica predării limbii si literaturii române / comunicării în limba română și metodica predării matematicii / matematicii și explorării mediului in învățământul primar (învățământ primar in limba română)” – 175 de candidați;

„Educatie fizica si sport” – 147 de candidați;

„Limba si literatura română” – 81 de candidați;

„Psihopedagogie specială” – 60 de candidați și Matematică – 54 de candidați.

Comentarii

comentarii