Acasă Sănătate În Timiş, vaccinarea împotriva unor boli din ţări exotice, doar în cinci...

În Timiş, vaccinarea împotriva unor boli din ţări exotice, doar în cinci cabinete private

2249
DISTRIBUIȚI

Timişenii care doresc să călătorească în ţări pentru care e necesar vaccinul împotriva unor boli specifice se pot imuniza doar în cabinete private. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Cornelia Bubatu, spune că doar trei clinici din judeţ fac astfel de vaccinuri internaţionale, potrivit Radio Timişoara.

“Vaccinările pot fi efectuate în cabinetele private din clinicile particulare din Timişoara, acestea fiind Medlife, Medicover şi Profilaxia. Aceste unităţi au cabinete medicale pentru vaccinuri internaţionale”, spune Cornelia Bubatu, citată de Radio Timişoara.

La clinicile private se efectuează vaccinări împotriva următoarelor boli: febră tifoidă, hepatită A şi B, gripă, febră galbenă, difterie, tetanos, poliomielită, holeră, meningită, encefalită de căpuşe, rujeolă, rubeolă, oreion, varicelă, rabie şi pneumonii. De asemenea, se eliberează şi certificat internaţional de vaccinare, iar medicii oferă consultanţă privind riscurile asociate călătoriilor în diverse ţări din Africa, Asia şi America de Sud.

Pe de altă parte, DSP Timiş a anunţat că în cadrul sistemului de supraveghere a bolii diareice acute (BDA) pentru săptămâna 1-7 iulie, la nivelul judeţului Timiş au fost diagnosticate 196 de cazuri din care 129 de cazuri de

către medicii de familie şi 67 de cazuri au fost internate, din care 36 au etiologia precizată şi 31 neprecizată. 23 de cazuri au fost infimate ca BDA.

Comentarii

comentarii