Acasă Actualitate În Timişoara, spaţiile verzi nu se văd… pentru că parchează maşinile pe...

În Timişoara, spaţiile verzi nu se văd… pentru că parchează maşinile pe ele

DISTRIBUIȚI

Timişoara se scaldă în spaţii verzi, iar suprafaţa lor reală a crescut în ultimii ani. Este afirmaţia primarului Nicolae Robu, acuzat adesea de timişoreni că taie copaci, fie în preajma unor şantiere deschise, fie că sunt bătrâni, bolnavi şi prezintă pericol de a cădea peste oameni.

Edilul se laudă că puţine oraşe din ţară şi chiar din Europa stau aşa de bine precum stă oraşul de pe Bega şi susţine că spaţiile verzi, la noi chiar sunt spaţii verzi în realitate, nu doar în hârtiile din rafturi, deşi până nu demult, administraţia era mulţumită că Timişoara stă bine la indicatorul spaţii verzi, doar pe hârtie.

Acuzele că oraşul suferă de lipsă de spaţii verzi sunt nefondate în opinia sa.

“Astea sunt iarăşi nişte poveşti. Ar însemna că ar trebui să fie depopulate şi desfiinţare 90% din oraşe din Europa dacă nu ar fi îndeplinite standardele de către Timişoara. Dacă Timişoara nu îndeplineşte standardele la spaţii verzi, ce să mai vorbim despre 90% dintre oraşele europene? Eu zic că Timişoara este în primele 10% în privinţa spaţiilor verzi p care le are. Dar cineva generează total nerealist tot felul de indicatori. Sigur că trebuie să tindem să avem cât mai multe spaţii verzi, dar totul trebuie privit realist şi în termeni relativi. Să mergem să vedem oraşe ale României, să trecem şi graniţa în Ungaria şi într-o mulţime de alte ţări şi să vedem cum stau la spaţii verzi. Nu înseamnă că nu este loc de mai bine, dar nu asta e problema oraşului nostru, ci este că o bună parte din aceste spaţii verzi sunt locuri pe care staţionează maşinile”, spune edilul.

Timişorenii se întreabă cine oare ar trebui să-i sancţioneze pe cei care parchează pe spaţiile verzi şi de ce o fac.  

Potrivit legii, spațiile verzi sunt constituite, din parcuri, grădini, scuaruri, fâșii plantate, grădini botanice, muzee în aer liber, spații aferente dotărilor publice (creșe, grădinițe, școli, etc.), spații verzi pentru agrement, culoare de protecție față de infrastructura tehnică și păduri de agrement, amintesc autoritățile locale. Ţinta municipiului este de a atinge cota de 50 mp/ locuitor, recomandată de OMS. În prezent, indicatorul ese pe la jumătate.

Comentarii

comentarii