Acasă Actualitate În Timișoara vor veni 1.300 de elevi din România pentru a participa...

În Timișoara vor veni 1.300 de elevi din România pentru a participa la olimpiadele școlare

DISTRIBUIȚI

În Timișoara, în vacanța de Paște 2022, vor veni 1.300 de elevi din întreaga țară. Ei vor participa la mai multe olimpiade școlare. De asemenea, tot în capitala Banatului, va fi organizată olimpiada de limbă ucraineană.

În Timiș, există o comunitate ucraineană puternică și sunt mulți elevi în unitățile școlare.

Deja, Ministerul Educației a fixat programul desfășurării olimpiadelor școlare la nivel național.

ISJ Timiș a transmis ME intenția de a organiza la Timișoara mai multe olimpiade. Este vorba de olimpiada de arte vizuale și arhitectură, olimpiada de muzică sau olimpiada de coregrafie și arta actorului.

”Ținând cont de contextul anului 2023, vrem să dăm și noi un ton, în acest sens. Timișoara are ce arăta dintr-o perspectivă culturală, are potențial foarte mare. Avem centrul universitar cu facultăți specializate pe tema olimpiadelor amintite și vom avea sprijinul comunității, al CJT și al Primăriei Timișoara pentru a asigura logistica necesară, dar și a instituțiilor de cultură – operă sau teatru.

În a doua jumătate a lunii aprilie, vor fi ridicate restricțiile pentru desfășurarea evenimentelor publice. Ne-am bucura foarte mult să ajungem să susținem olimpiadele școlare față în față la Timișoara, în acest an. Avem sete de performanță culturală și de educație!”, a spus prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii