Acasă Actualitate În timp ce Fritz a mers la București, Colterm anunță că a...

În timp ce Fritz a mers la București, Colterm anunță că a dat drumul la căldură în spitale. Clienții casnici mai au de așteptat, au apărut și avarii

494
DISTRIBUIȚI

Vineri, 29 octombrie, primarul Dominic Fritz a mers la București pentru a discuta cu premierul demis Florin Cîțu situația Colterm pe termen scurt, dar și pentru întreaga iarnă. În același timp, reprezentanții Colterm anunță că joi seară s-a reluat încălzirea… dar nu peste tot și nu la parametri optimi. De abia la ora 18 au fost pornite instalațiile, iar prioritate la livrarea căldurii au avut spitalele. Urmează ca agentul termic să ajungă și la utilizatorii casnici, dar nu la toți, în zona de nord a orașului fiind înregistrate avarii. În plus, sistemul va funcționa cu anumite limitări, agentul termic având 35 de grade la plecarea din punctele termice.

„Din păcate, distribuitorul de gaz a întârziat livrarea acestuia cu 4-5 ore, motiv pentru care nu am reușit să repunem în funcțiune sistemul de încălzire în timpul în care estimăm că se va întâmpla, instalațiile fiind repornite aseară, după ora 18. Prioritare la alimentare au fost spitalele din Timișoara racordate la COLTERM, motiv pentru care alimentarea celorlalte puncte termice a întârziat peste estimările  noastre. Ne cerem scuze timișorenilor cărora le-am prelungit acest disconfort și îi asigurăm că, în cursul acestei zile, toate punctele termice vor fi alimentate și toți timișorenii vor avea căldură și apă caldă. Întârzieri în furnizare vor fi la o parte dintre clienții din zona de nord a orașului, respectiv a celor arondați punctelor termice 13, 50 și Diana, unde există o avarie care se va remedia până în orele următoare, ca până cel târziu la ora 20 și acestea să fie alimentate cu agent termic”, transmit reprezentanții Colterm.

Vă amintim că, marți, abonații Colterm au rămas fără apă caldă și căldură după ce E.On a încetat să mai livreze gaz către compania locală de termoficare. Timp de câteva zile, conducerile Primăriei Timișoara și Colterm au încercat să găsească un furnizor, dar nu au reușit. A intervenit și Ministerul Energiei, iar miercuri Fritz a anunțat că a fost găsit unul, OMV Petrom. Nici această înțelegere nu s-a mai finalizat, dar joi a apărut o nouă variantă – Tinmar Energy. Contractul semnat, însă, este valabil doar până luni dimineață.

 „Spre știința celor care au declanșat campanii cu declarații politice și social-media total inafara subiectului, astăzi dl. Dominic Fritz se întâlnește la București cu PM Florin Câțu si alți membri ai guvernului pentru a găsi o soluție la funcționarea Colterm în această iarnă”, spune și subprefectul liberal Ovidiu Drăgănescu..

De la declanșarea crizei, politicienii locali mai mult s-au certat. Cei din USR PLUS și PNL au tot încercat să își paseze reciproc responsabilitățile. Din partea PRO România, Roxana Iliescu a acuzat secretomania actualei administrații în privința Colterm, iar Marius Craina a cerut măsuri urgente pentru rezolvarea situației în spitale. Social-democrații, în schimb, au cerut demisia primarului Fritz și/sau a viceprimarului Ruben Lațcău. În același timp, consilierii locali ai ultimelor două partide au ținut și să le atragă atenția colegilor din celelalte grupări că societatea este în insolvență și un rol important îl are de acum doar administratorul juridic.

Comentarii

comentarii