Acasă Actualitate În timp ce martorii filmau incendiul, un ofițer de jandarmi și un...

În timp ce martorii filmau incendiul, un ofițer de jandarmi și un timișorean curajos au salvat un tânăr blocat de flăcări

868
DISTRIBUIȚI

Un tânăr rămas blocat în mansarda cuprinsă de flăcări de pe Calea Girocului din Timișoara, a fost salvat de un ofițer de jandarmi și de un timișorean curajos.

Tânărul, de 20 de ani, a rămas blocat în mansarda cuprinsă de flăcări. Ieșirea din clădire ardea, iar el nu mai putea ieși din imobil decât pe geam.

„În timp ce mulţi trecători erau preocupaţi să transmită, în imagini pe internet, incendiul ce a avut loc acum o zi, în Calea Martirilor din municipiul Timişoara, un jandarm a intervenit şi a scos din calea flăcărilor un tânăr. Jandarmul se afla în timpul său liber, în trecere în zonă iar, la un moment dat, a văzut fum şi flăcări în curtea unui imobil. La mansarda casei, a observat o persoană care nu avea posibilitatea să coboare decât pe geam, întrucât intrarea de acces era cuprinsă de fum şi foc. Jandarmul nu a ezitat şi a escaladat un gard de peste doi metri înălţime, a ajutat tânărul să coboare pe umerii săi, fiind sprijinit de un cetăţean pe care l-a chemat în ajutor. După ce s-a asigurat că nu mai este nimeni în imobilul cuprins de foc, jandarmul a mai evacuat două autovehicule din curte, care ar fi fost în pericol de explozie”, au anunțat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara. Totul s-a petrecut înainte de sosirea primelor echipaje de intervenție, iar după ce a văzut că tânărul este bine jandarmul a plecat de la locul incendiului, spun colegii lui. Maiorul Marocico Petru este ofițer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara și are 44 de ani. El are o vechime de 20 de ani în cadrul instituției și de-a lungul carierei a îndeplinit misiuni de ordine publică și intervenție anti-teroristă, iar în prezent este ofițer în Statul Major al unității.

Comentarii

comentarii