Acasă Actualitate În ultimele zece zile, polițiștii locali au dat șase amezi, de 10.000...

În ultimele zece zile, polițiștii locali au dat șase amezi, de 10.000 de lei fiecare, constructorilor care nu respectă normele de salubrizare din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara a continuat să verifice șantierele din municipiu, transmit reprezentanții instituției marți, 22 martie. Au fost depistate șase cazuri în care firmele de construcții nu luau măsurile necesare: murdăreau drumurile publice, nu aveau rampe de spălare a roților autovehiculelor sau depozitau materiale de construcție pe trotuar. Anterior, pe 15 martie, primarul Dominic Fritz anunța că, în primele două luni și jumătate din 2022, 40 de constructori au primit amenzi în valoare totală de 125.000 de lei pentru aceleași fapte.

„Polițiștii locali monitorizează permanent situația locațiilor în care sunt deschise șantiere în oraș pentru preveni încălcarea normelor privind gestionarea deșeurilor și luarea măsurilor legale acolo unde situația impune acest lucru. Astfel, în ultimele zece zile au fost efectuate verificări zilnice, fiind aplicate șase sancțiuni contravenționale cu amenzi totale de 10.000 de lei conform prevederilor HCL 189/2020 pentru fapte precum murdărirea căilor publice, neluarea măsurilor de amenajare a rampelor pentru spălarea roților, depozitarea direct pe trotuar de materiale de construcții. Totodată, o societate care a deschis un șantier pe strada Grigore Alexandrescu a fost sancționată cu 20.000 de lei pentru gestionarea neconformă a deșeurilor, conform OUG 92/2021”, transmite marți Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Potrivit datelor instituției, în total, de la începutul anului, au fost aplicate 45 sancțiuni contravenționale în cazul șantierelor de pe raza municipiului Timișoara, în zone precum Calea Circumvalațiunii, Augustin Coman, Popa Șapca, Calea Torontalului, Grigore T. Popa, L. Rebreanu, Baader, Daliei, Crăițelor, Oravița, Bdul Bâmbovița, Marginii, Constantin Brăiloiu, Anastasie Demian, Avram Imbroane, Memorandului, Eneas, G. Alexandrescu, Dafinului, C, Porumbescu, Vasile Lucaciu, Cetății.

Comentarii

comentarii