Acasă Eveniment În ultimii 5 ani, s-a dublat volumul de muncă la Curtea de...

În ultimii 5 ani, s-a dublat volumul de muncă la Curtea de Apel Timişoara

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a făcut, vineri, 24 februarie, public bilanţul instituţiei pe anul 2011. La acest eveniment au fost prezenţi secretarul se stat în cadrul Ministerului Justiţiei, Lidia Barac, şi preşedintele Curţii de Apel Timişora, Erica Nistor.

Judecătorii au mai mult de lucru

Din 2007 şi până în prezent, s-a dublat numărul de dosare înregistrate la Curtea de Apel Timişoara. În anul 2011, cei 46 de judecători au avut repartizate câte 406 dosare, mai mult faţă de anul 2010, când aceiaşi judecători au avut în lucru doar 301 dosare. Deşi au avut mai mult de lucru în 2011, compartaiv cu anii anteriori, magistraţii timişoreni au fost şi mai eficienţi în acest an. Potrivit bilanţului prezentat de Erica Nistor, a scăzut mult timpul de rezolvare al unui dosar, care, în prezent, se rezolvă în maxim 1 an, în funcţie de complexitatea acestuia. În general, procesele se rezolvă mult mai repede la această instanţă. Adică, un proces se poate rezolva încă de la al doilea termen.

Fonduri mai mici în 2011

În anul 2011, Curtea de Apel Timişoara a primit mai puţini bani de la nivel central. Banii alocaţi au fost cu 30% mai puţini faţă de anul 2010. Aşa că fiecare cheltuială a fost chibzuită, pentru a nu se ajunge la situaţii de forţă majoră. În 2011, Curtea de Apel Timişoara a terminat anul fără a avea datorii la utilităţi şi alte capitole. Spre exemplu, Tribunalul Timiş s-a descurcat mult mai greu în anul care a trecut, aceştia plătind, în ultima lună a anului, sute de mii de lei datorii la utilităţi.

Bilanţ pozitiv la Curtea de Apel Timişoara

Lidia Barac, secretar de stat la Ministerul de Justiţie, spune că bilanţul Curţii de Apel Timişoara este unul pozitv. „Poate sunt şi subiectivă, pentru că am condus Curtea de Apel Timiş mai mulţi ani, însă nu este aşa: rezultatele pe care judecătorii acestei instanţe le-au avut au fost pozitive. Apreciez că a scăzut şi timpul de rezolvare al dosarelor, care la alte instanţe trenează cu anii. La Timişoara nu este cazul şi acest lucru nu poate decât să mă bucure”, a mai spus Lidia Barac.

Comentarii

comentarii