Acasă Sport “În Ungaria am făcut chetă pentru o bucată de salam şi câteva...

“În Ungaria am făcut chetă pentru o bucată de salam şi câteva roşii”

DISTRIBUIȚI

vacaruAu câştigat Cupa Europei Centrale la rugby, dar sunt „muritori de foame”
Spune Gheorghe Văcaru, antrenorul Rugby Club Municipal Timişoara

Rugby Club Municipal Timişoara a devenit, la sfârşitul săptămânii trecute, după un meci câştigat în Ungaria, prima echipă din România care obţine un trofeu european. Cu patru victorii din tot atâtea posibile, bănăţenii au câştigat Cupa Europei Centrale, indiferent de rezultatul ultimei etape. Cu toate acestea, rugbyştii timişoreni au ajuns la capătul puterii. În Ungaria au fost nevoiţi să facă o chetă pentru a-şi cumpăra prânzul dintr-un supermarket: o bucată de salam şi câteva roşii. De la începutul anului, fiecare rugbyst de la Timişoara a primit aproximativ 500 de lei. Dincolo de bucuria succesului european, antrenorul Gheorghe Văcaru este îngrijorat pentru deplasarea crucială de la Bârlad, din lipsa banilor. Dacă câştigă în Moldova, RCM Timişoara poate să-şi îndeplinească obiectivul – accederea în play-offul primei ligi. S-ar putea însă ca timişorenii nici să nu intre pe terenul de joc…

Ce înseamnă acest trofeu pentru rugby-ul din Timişoara?

Gheorghe Văcaru: Eu nu sunt prea entuziasmat, ne-am făcut doar datoria în Ungaria. Mă îngrijorează starea în care au ajuns jucătorii mai mult decât orice altceva. Ultimii bani pe care i-au văzut băieţii sunt 500 de lei, în ianuarie.
Nu mai avem bani nici măcar de mâncare, aşa că nu avem timp să ne bucurăm de trofeu.

Cum este posibil ca o echipă care aduce un trofeu european să ajungă la marginea prăpastiei?
Am trăit în ultimele luni doar din împrumuturi. Vă spuns sincer, chiar azi am rugat-o pe soţia mea să îmi trimită nişte bonuri de masă.
Nu vreau să mă lamentez, dar am ajuns foarte rău. În Ungaria, înainte de meciul decisiv pentru câştigarea Cupei Europei Centrale, am ajuns să facem chetă pentru a cumpăra dintr-un supermarket salam şi roşii. Nimeni nu ne mai ajută.

Rugby-ul este un sport dur în care susţinătoarele de efort şi hrana sunt foarte importante. Există jucători care vor să plece de la echipă?
Eu sunt ataşat de băieţi, vrem să construim aici o echipă mare, dar dacă problemele vor continua, este clar că mulţi vor pleca.
Mâncăm pe unde apucăm şi cumpărăm ce este mai ieftin pe piaţă în domeniul susţinătoarelor de efort.

Cum vedeţi partida capitală de la Bârlad?
Sper să jucăm la Bârlad… Deocamdată umblăm să împrumutăm bani pentru meciul de sâmbătă.
Avem nevoie de o sumă destul de importantă pentru cazare, transport şi masă.
Bani pe care încă nu îi avem.
Ovidiu MĂRĂSCU

Comentarii

comentarii