Acasă Actualitate În zona 1 rural Timișoara, ADID Timiș a demarat campania de colectare...

În zona 1 rural Timișoara, ADID Timiș a demarat campania de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase, în colaborare cu RETIM

DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, reprezentanții ADID Timiș au fost la școlile din Ghilad și Checea unde au ținut orele de educație ecologică din cadrul proiectului “Colectez separat și la școală”.

Obiectivul este ca toți copiii din Timiș să beneficieze de aceste ore de educație ecologică. De asemenea, în zona 1 rural Timișoara, a fost demarată campania de colectare gratuită  a deșeurilor voluminoase și periculoase.

Scopul campaniei este ca toți timișenii să înțeleagă că au o responsabilitate și o obligație legală față de modul în care colectează deșeurile. Care sunt deșeurile periculoase dar și localitățile incluse vedeți aici: https://bit.ly/3TPf5Es.

De asemenea, tot săptămâna trecută, autospecialele RETIM dotate cu sistemul de curățare și spălare a pubelelor destinate deșeurilor menajere au fost prezente în localitatea Dumbrăvița.

Programul pentru spălarea pubelelor îl regăsiți aici https://bit.ly/3Uk7RI9.

Mai mult, reprezentanții ADID au continuat monitorizarea modului în care se realizează precolectarea selectivă a deșeurilor de către cetățeni, atât în Timișoara cât și în celelalte localități ale județului.

”Este extrem de important să acordăm o importanță deosebită gestionării corecte a deșeurilor. Deșeurile menajere trebuie să ajungă în pubela neagră, în timp ce deșeurile reciclabile (plastic și hârtie) trebuie aruncate corespunzător în pubela/sacul galben, iar sticlele și borcanele trebuie duse la clopotul verde.

ADID Timiș realizează în permanență monitorizarea activității tuturor operatorilor de salubrizare din cadrul SIMD (colectare-transport deșeuri, operare stație & centre de colectare, operare depozit). În cazul în care constatați nereguli în sistemul de colectare, vă rugăm să ne sesizați. Împreună reușim să facem din Timiș #CelMaiCuratJudeț” – îndeamnă ADID Timiș.

Comentarii

comentarii