Acasă Actualitate Înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe s-au întâlnit la Caransebeş

Înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe s-au întâlnit la Caransebeş

325
DISTRIBUIȚI

Sute de credincioşii au participat, în ziua de 23 aprilie, la Sfânta Liturghie arhierească, săvârşită cu prilejul Hramului Catedralei Episcopale din Caransebeş, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Din soborul de ierarhi a făcut parte Înalt Prea Sfinţitul Părinte Irineu Popa – arhiepiscopul Craiovei şi mitropolit al Olteniei, PS Lucian – episcopul Caransebeşului, PS Nicodim-episcopul Severinului şi Strehaiei şi PS Sebastian- episcopul Slatinei şi Romanaţilor. Răspunsurile la strană au fost date de Corul ,,Kinonia" al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.
“Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este pentru toţi credincioşii mehedinţeni momentul de care se leagă întronizarea, în anul 2004, a primului episcop al reînfiinţatei Eparhii a Severinului şi Strehaiei, în persoana Prea Sfinţitului Părinte Nicodim Nicolăescu. De asemenea, în 23 aprilie, se împlinesc 5 ani de la prima emisie a postului de radio ,,Lumina””, a informat Episcopia Caransebeşului.
În cuvântul de învăţătură, părintele mitropolit Irineu a ţinut să sublinieze sfinţenia vieţii Sfântului Gheorghe, dar şi faptul că fiecare credincios este chemat la o vieţuire după Dumnezeu. La final, PSS Lucian a mulţumit ierahilor care au poposit în cetatea Severinului, precum şi acelora care au susţinut lucrările de construcţie a noii Catedrale Episcopale. În seara zilei de 23 aprilie, corul ,,Kinonia” a susţinut un concert de muzică bizantină, la care au participat toţi ierarhii prezenţi la Sfânta Liturghie.
 

Comentarii

comentarii