Acasă Actualitate Inaugurarea aquaparkului Amazonia, amânată din nou. Continuă testele la bazine și instalațiile...

Inaugurarea aquaparkului Amazonia, amânată din nou. Continuă testele la bazine și instalațiile din incintă

DISTRIBUIȚI

 Lucrările la centrul de SPA și wellness de pe fostul stadion UMT din Timișoara au fost încheiate, însă noul aquapark nu a fost încă inaugurat. Intenția celor de la Promt Real Estate, cei care realizează proiectul, a fost ca aquaparkul să fie deschis în weekend-ul 17-19 februarie 2023, atunci când Timișoara a preluat oficial titlului de Capitală Culturală Europeană.

Din păcate, până la acea dată nu s-au putut rezolva toate problemele care au apărut, astfel că inaugurarea aquaparkului a fost amânată pe o altă dată.

Conform unor surse din cadrul Promt, în această săptămână ar fi trebui să se facă o probă generală, în care toate bazinele, cu echipamente și tobogane, să fie puse în funcține. Aceaste teste s-au amânat însă pe 26 martie. Tot săptămâna viitoare se va testa și cantina. Apoi, în urma acestor ultime teste, se va putea stabili cu exactitate data la care se va inaugura aquaparkul.

Aquaparkul va purta numele de Amazonia, având în vedere că interiorul a fost amenajat cu ornamente și decorațiuni care amintesc de o junglă.

Lucrările de pe stadionul UMT au început în vara anului 2021, în urma unei finanțări de la Uniunea Europeană. Proiectul se ridică la peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Vor exista bazine indoor cu peste 1.700 metri pătraţi de luciu de apă, cu diferite atracţii şi cu primele tobogane indoor din regiune, o sală de bazine cu ape termale, un SPA cu servicii complete (duşuri tematice, cu sunete şi lumini, camere de relaxare, saune de toate felurile, jacuzzi, toate cu vedere spre o grădină interioară care va avea şi o saună rustică), o clinica de fizioterapie, un restaurant şi multe alte activităţi care vor face plăcută petrecerea timpului liber.

Comentarii

comentarii