Acasă Eveniment Inaugurarea Pieţei Iosefin se amână cu o lună

Inaugurarea Pieţei Iosefin se amână cu o lună

323
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii municipalităţii timişorene au promis că la finalul lunii octombrie vor fi finalizate lucrările la noua Piaţă Iosefin din Timişoara. Iniţial, construcţia acestei pieţe trebuia să fie gata anul trecut, însă termenele au fost devansate unul după altul. Acum, noua conducere a Primăriei Timişoara promite că anul acesta noua piaţă va fi inaugurată. Inaugurare amânată cu 30 de zile

Miercuri, 25 octombrie, angajaţii Primăriei Timişoara au semnat o recepţie parţială cu firma care s-a ocupat de construcţia Pieţei Iosefin din Timişoara. Georgică Cornu, patronul firmei care a executat această lucrare, spune că a semnat o prelungire prin care se obligă ca în termen de 30 de zile să termine finisajele care au mai rămas de executat la această piaţă. „În 30 de zile, noi vom finaliza lucrările, nu ştiu însă când vor fi mutaţi cei care vând fructe şi legume din vechea piaţă în noua locaţie, care va fi terminată până la finele lunii noiembrie”, a spus Cornu.

Licitaţii pentru spaţiile din noua piaţă

Victor Ştefan, directorul Administraţiei Pieţelor din Timişoara, afirmă că după ce finisajele vor fi gata se vor organiza licitaţii pentru spaţiile din noua Piaţă Iosefin. „În noua piaţă vor funcţiona, la parter, mai multe standuri, unde vor fi vândute fructe şi legume. Pentru aceste spaţii nu se vor organiza licitaţii, însă la etajele superioare vor fi licitaţii pentru desemnarea celor care vor vinde produse în această piaţă”, spune Victor Ştefan.

Clădire cu patru niveluri

Noua clădire care va adăposti Piaţa Iosefin va avea patru niveluri: parter, mezanin şi două etaje. Una dintre halele în care se vindeau diverse produse alimentare a fost demolată încă de anul trecut. În momentul de faţă, a mai rămas o singură hală, în care se vând doar fructe şi legume. Şi această hală va fi demolată, după ce comercianţii se vor muta în noua piaţă construită de municipalitate. Cel mai probabil, această hală va fi demolată anul viitor, iar în locul ei se vor face două drumuri de acces şi o parcare.

 

Comentarii

comentarii