Acasă Actualitate Încă pacient cu COVID-19 transferat în Ungaria a murit

Încă pacient cu COVID-19 transferat în Ungaria a murit

221
DISTRIBUIȚI

Încă un pacient în stare gravă, transferat într-un centru medical din Ungaria în cursul săptămânii trecute, a pierdut lupta cu boala. Vorbim despre o femeie în vârstă de 70 de ani, care a fost transferată în Ungaria în data de 16 octombrie, cu formă gravă de infecție cu SARS-CoV-2, și cu afectare pulmonară ridicată.

Femeia fusese transferată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad la Centrul Universitar din Szeged. Pacienta a decedat în cursul zilei de astăzi, potrivit Arad Online.

Potrivit sursei citate, în total, în Ungaria au fost transferați nouă pacienți arădeni, în trei tranșe.

Acesta nu este însă singurul deces la pacienții tratați în țara vecină. Pe data de 18 octombrie, Ministerul Sănătății informa că s-au înregistrat două decese în rândul pacienţilor care au fost transferaţi în centrele universitare din Ungaria, respectiv două femei. Una dintre ele, în vârstă de 64 ani, din Timişoara, fusese transferată în Szeged și o a doua persoană de sex feminin, în vârstă de 63 ani, din Bucureşti, transferată la spitalul din Debrecen.

Reamintim că transferul în Ungaria a bolnavilor de Covid-19 s-a făcut în baza unui acord încheiat între statul român și statul maghiar, în limita a 50 de locuri de Terapie intensivă.

Statul român va suporta din fondul de rezervă cheltuielile de repatriere a pacienților cu COVID care au fost transferați în afara țării, după ce aceștia sunt externați. De asemenea, România va plăti pentru repatrierea pacienților care au decedat după transfer, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mai arată sursa citată.

Comentarii

comentarii