Acasă Actualitate Încă un preot din Timiș a murit!

Încă un preot din Timiș a murit!

DISTRIBUIȚI

Încă un preot din Timiș a murit! ”Cu durere în suflet anunțăm că părintele pensionar Vergică Cismaru s-a mutat la Domnul,  după o îndelungată suferință”, anunță Mitropolia Banatului.

Preotul Vergică Cismaru  s-a născut la data de 15.05.1949, în localiatea Vădăstrița, judetul Olt, din părinți Gheorghe și Florica, fiind cel mai mic dintre cei cinci frați ai familiei.

A urmat școala primară și gimnaziul în satul natal, absolvind mai apoi Seminarul Teologic din Craiova, promoția 1971, iar ulterior frecventează Cursurile Speciale de Teologie de la Curtea de Argeș, până în anul 1974. În același an s-a căsătorit cu doamna Sofia Jeni, împreună având doi copii, Sanda Carmen născută în anul 1976 și Ionel Cristian, născut în anul 1977.

Imediat după căsătorie este hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae, pe seama parohiei Pădurani, din protopopiatul Făget, slujind timp cinci ani, până în anul 1979. Din anul 1979 și până în anul 1991, slujește ca preot paroh la parohia Potelu din județul Olt, unde a desfășurat o amplă lucrare pastoral-misionară și gospodărească.

Între anii 1991 – 2001, se întoarce în Banat și slujește în parohia Românești, din protopopiatul Făget. Din anul 2001 se transferă la cerere, la parohia Visag, de unde s-a și pensionat în anul 2014.

Părintele Vergică Cismaru a rămas în conștiința credincioșilor pe care i-a păstorit ca un om blând, asumându-și cu dragoste slujirea preoțească până în ultimele clipe ale vieții sale pământești.

Bunul Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa cea cerească, iar pomenirea lui să fie din neam în neam! – este mesajul Mitropoliei Banatului.

 

Comentarii

comentarii