Acasă Actualitate Încălcând legea, Fritz & Lațcău au dat un contract de 1,5 milioane...

Încălcând legea, Fritz & Lațcău au dat un contract de 1,5 milioane de euro unei firme care trebuia exclusă de la licitație

DISTRIBUIȚI

Administrația Fritz a dat-o în bară cu proiectul de transformare a Turnului de Apă din Iosefin în centru cultural și turistic. Reluat în această lună, la un an și jumătate de la termenul de finalizare a lucrărilor, proiectul, în valoare de peste 7,6 milioane de lei, a acordat ”prin licitație”, firmei Alex-Dia Construct. Faimoasă pentru numeroasele contracte pe bani publici cu primăriile din Timiș, firma Alex-Dia Construct este însă una dintre companiile de pe ”lista neagră” care nu-și respectă obligațiile contractuale față de Primărie Timișoara.

Numai că, în loc de a fi exclusă din licitație, așa cum prevede legea, pentru că are deja un Certificat constatator negativ, firma lui Alexandru Agoston a primit cadou un contract de milioane de lei.

”De unde au tunat și au fulgerat atât primarul cât și viceprimarul împotriva, vezi Doamne, firmelor care nu-și respectă obligațiile contractuale față de municipiu, totul se dovedește a fi încă o poveste manipulatoare, de adormit timișorenii!”, spune consilierul local Roxana Iliescu.

În 30.04.2024 primăria, sub semnătura viceprimarului Ruben Lațcău, Primăria Timișoara a emis firmei Alex Dia Construct SRL un Certificat Constatator negativ în baza art 167 alin 1 litera g) din Legea 98/2016 (“operatorul economic și-a încălcat în mod grav sau repetat obligațiile principale ce-i reveneau în cadrul unui contract de achiziții publice (…)”), aferent Contractului 125/18.08.2017 “ Extindere și reabilitare imobil Str. V. Alexandri nr. 1”.

Cu toate acestea, firma Alex Dia Construct SRL, ofertant in cadrul licitației organizată de primărie pentru lucrările rămase de realizat la Turnul de Apă din Iosefin, este desemnată câștigătoare în 08.05.2024!

”Cum?! Ați citit bine! Emit acestei firme Certificat constatator negativ și de unde te-ai fi așteptat ca această societate, pe “lista neagră” fiind, să fie eliminată de la a mai avea acces vreodată la banii primăriei, conform spuselor lui Fritz & Lațcău, ne trezim că-i desemnată câștigătoarea licitației pentru Turnul de Apă.

În această situație, legea-i clară: această firmă trebuia să fie exclusă din procedura de atribuire a contractului de achiziție publică aferent Turnului de Apă, având certificat negativ, dar se pare ca n-a fost.

Poate ne spune Lațcău de ce…”, spune Roxana Iliescu.

“Pentru că l-am pus pe lista neagră a Primăriei Timișoara, un constructor se răzbună (…).Îl va costa scump și nu va mai lucra cu Primăria niciodată, dar de nerecuperat sunt nervii celor care depind de finalizarea șantierului”, declara public primarul Dominic Fritz, în data de 19.04.2024.

După doar câteva zile, același primar anunța, plin de mândrie, “Reabilitarea și deschiderea către comunitate a Turnului de Apă din Iosefin face parte din strategia noastră de renaștere a Iosefinului istoric”.

În ultimii șase ani, firmei Alex-Dia Construct a câștigat nu mai puțin de 45 licitații publice, în valoare de 195.581.643 lei, respectiv 39.116.328,60 euro. Anul trecut compania a avut o cifră de afaceri de 26 milioane lei și 33 de angajați.

Comentarii

comentarii