Acasă Administraţie Încasările Primăriei Timișoara au scăzut dramatic în perioada pandemiei

Încasările Primăriei Timișoara au scăzut dramatic în perioada pandemiei

1108
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu, s-a arătat, încă o dată, supărat pe populismul adversarilor guvernului PNL. În urmă cu aproximativ o lună, pe 14 aprilie, acesta a mai lansat un atac la politicienii Victor Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu și Marcel Ciolacu. Ca și atunci, Robu insistă pe ideea că fondurile de care dispun atât guvernul, cât și administrațiile locale, nu sunt deloc multe, „după cum ar lăsa de înțeles aceștia”.

De această dată, primarul nu a mai numit direct persoane, spunând doar: „Eu nu sunt adeptul măsurilor populiste. Trebuie să înțelegem că administrația publică locală, ca și statul de altfel, nu poate funcționa dacă nu are resurse. (…) Presiunea asta populistă pe care PSD-ul și acoliții săi o fac acuma este extrem de nocivă. Se induce în mintea oamenilor ideea că e de unde, «Să se dea!, Să se dea pentru tot! Numai să vrea Orban… sau ministrul Finanțelor». Nu e așa!”.

Robu a prezentat și situația încasărilor Primăriei Timișoara pe lunile martie și aprilie în 2020, comparativ cu aceleași luni din 2019. Astfel, dacă în martie 2019 încasările erau de 108,9 milioane de lei, în martie 2020 acestea au fost de doar 77,4 milioane de lei. În aprilie, de la 60,3 milioane de lei în aprilie 2019, acestea au scăzut la 53,8 milioane în aprilie 2020.

„De când sunt primar, nu s-a întâmplat așa ceva, nu am văzut sume atât de mici încasate pe zi. Am avut, de exemplu, în aprilie, o perioadă de două săptămâni în care, zi de zi, aveam încasări de 70, 100, 120 de mii. De obicei, se încasa în jur de 500.000, până la două milioane, ce-i drept mai rar câte două milioane, dar măcar 500.000”, a declarat primarul.

Robu spune că încă nu se gândește ca Primăria să renunțe la anumite investiții, punând, totuși, Sănătatea pe primul plan, în această perioadă. „Noi am pornit toate licitațiile. Totuși, nu vom da ordinul de începere a lucrărilor. Prima oară, vom aștepta să facem rost de fonduri”, a mai spus acesta.

Comentarii

comentarii