Acasă Actualitate Încasări record la Finanțele arădene

Încasări record la Finanțele arădene

367
DISTRIBUIȚI

Direcţiea Generală a Finanţelor Publice Arad a avut încasări record în luna martie, dar şi pe primul trimestru al anului curent comparativ cu perioada similară a anului fiscal 2011. „Astfel, cuantumul încasărilor pe luna martie 2012 a fost de 125,77 milioane lei faţă de 102,1 milioane lei în martie 2011, rezultând o creştere cu 23,67 milioane lei”, a declarat Marius Drăgănescu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad. Specialiștii spun că, pe categorii de impozite, creşterea cea mai mare a fost înregistrată la TVA (16,56 milioane lei), impozit pe profit (12,11 milioane lei) şi impozit pe venit (7,51 milioane lei).

De asemenea, bugetul asigurărilor sociale de stat a înregistrat o creştere a încasărilor cu 18,56 milioane lei, iar bugetul fondului naţional unic de sănătate o creştere cu 8,96 milioane lei.

În trimestrul I al anului 2012 încasările bugetului general consolidat al statului s-au cifrat la 364,2 milioane lei, comparativ cu 296,62 milioane lei în trimestrul I al anului trecut, creşterea fiind de 67,58 milioane lei.

„La aceste realizări au contribuit atât intensificarea măsurilor de executare silită aplicate în vederea recuperării arieratelor bugetare, cât şi eficienţa inspecţiilor fiscale derulate în cadrul programului de depistare, limitare, prevenire şi ţinere sub control a evaziunii fiscale.

Marea majoritate a contribuabililor îşi plătesc voluntar obligaţiile bugetare, dar sunt şi contribuabili care mai au nevoie de ,,impulsuri”, constând în somaţii, popriri bancare sau la terţi, şi mergând până la  valorificarea bunurilor sechestrate sau indisponibilizate”, a declarat Marius Drăgănescu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad.

Comentarii

comentarii