Acasă Eveniment Incendiu devastator în vestul țării. Clădirea Episcopiei Greco-Catolice Oradea, în flăcări ...

Incendiu devastator în vestul țării. Clădirea Episcopiei Greco-Catolice Oradea, în flăcări – Video

DISTRIBUIȚI

Sediul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, din Piaţa Unirii a fost cuprins, sâmbătă seara, de un incendiu de proporţii catastrofale! Întregul aceoperiş al superbei clădiri este învăluit de flăcări gigantice.

ORA 00.30. Raed Arafat a declarat la Digi24 că pompierii au intrat în interiorul clădirii pentru a o verifica:

„Clădirea rămâne sub supraveghere, e posibil să se reaprindă. Dar ăsta e şi motivul pentru care va fi monitorizată de pompieri pentru o anumită perioadă şi vor intra în fiecare încăpere să verifice că totul e ok, mai ales la nivelul acoperişului unde a izbucnit iniţial.

Au avut surse de apă suficiente pentru operaţiune Echipele de pompieri vor rămâne la faţa locului ceva timp, să se asigure că totul e ok”

UPDATE 23.40. Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, a declarat, la Digi24, că pompierii vor putea intra în scurt timp în clădire, dar cu precauţie întrucât există risc de prăbuşire.

„S-a reuşit izolarea clădirii, s-a stopat extinderea incendiului pentru clădirile învecinate, nu mai este pericol de extindere. În 15 minute, cred că vor reuşi să intre în clădire cu măsurile tehnice de precauţie necesare pentru câ există şi pericol de prăbuşire, clădirea fiind foaete veche în interior”, a declarat prefectul de Bihor.

ORA 23:15: Intervenţia celor peste cincizeci de pompieri care încearcă să stingă incendiul izbucnit la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din centrul municipiului Oradea este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Oradea (IGSU).

”Arderea se manifestă la acoperiş, pe circa 300 de metri pătraţi, Intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat”, au precizat reprezentanţii IGSU.

ORA 22:30: Unul dintre turnurile clădirii s-a prăbuşit pe strada Episcop Mihai Pavel!

Arde acoperişul Palatului Episcopal, cu flăcări înalte, iar echipaje ale pompierilor încearcă să stingă incendiul, folosind autospeciale cu scări.

Nu se ştie încă dacă sunt victime omeneşti.

Sute de orădeni s-au strâns în Piaţa Unirii şi filmează cu telefoanele mobile incendiul, fiind ţinuţi la distanţă de mai multe echipaje de Poliţie.

Oamenii sunt îngroziţi de ceea ce văd şi cuprinşi de mâhnire pentru soarta clădirii, una dintre cele mai frumoase bijuterii arhitectonice ale Oradiei, scrie bihoreanul.ro.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, la faţa locului acţionează 50 de pompieri militari. Focul se manifestă pe aproximativ 200 metri pătraţi şi a cuprins tot acoperişul clădirii.

Publicată de Bihoreanul pe Sâmbătă, 25 August 2018

 

Comentarii

comentarii