Acasă Eveniment Incendiu devastator la fabrica Frigoglass. Focul a fost stins după aproximativ cinci...

Incendiu devastator la fabrica Frigoglass. Focul a fost stins după aproximativ cinci ore

1129
DISTRIBUIȚI

Incendiu devastator, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la fabrica Frigoglass, situată la ieșirea din Șag spre Deta.

Fabrica Frigoglass, la care a izbucnit incendiul, se află la aproximativ 16 kilometri de Timişoara. Flăcările imense care au cuprins una dintre hale se pot vedea de la distanţă foarte mare, iar pompierii au fost chemaţi să intervină de urgenţă pentru stingerea focului.

Focul care a cuprins fabrica Frigoglass de lângă Timişoara a afectat deja o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi şi toate secţiile acesteia sunt afectate.În incintă să află vopsele, lacuri, echipamente frigotehnice şi utilaje.

Un număr de 12 autospeciale de stingere şi 37 de salvatori sunt la faţa locului şi au fost chemaţi în sprijin pompieri de la Arad, Caraş-Severin şi Făget, judeţul Timiş.

Cei de la ISU Banat au fost nevoiți să cheme de acasă pompierii aflați în ture libere. Mai mult, a fost solicitat sprijin și în județele vecine, Arad și Caraș-Severin.

„Pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafața de aproximativ 10.000mp, 37 de salvatori intervin cu 12 autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD. In sprijinul pompierilor timișeni au fost dislocate forte și mijloace de intervenție de la ISU Arad și ISU Caras-Severin. Din informațiile primite, nu ar fi persoane surprinse”, transmit reprezentanții ISU Banat.

La locul incendiului intervin și serviciile voluntare pentru situații de urgență din Parța și Șag. De asemenea, pompierilor timișeni li se alătură colegi din Hunedoara și Alba.

Pompierii au încercat să evite momentan pericolul unei explozii. Au reușit să scoată din zona afectată mai multe containere cu substanțe toxice.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, incendiul izbucnit la fabrica Frigoglass de lângă Timişoara a fost stins duminică dimineaţă în jurul orei 5.00. Forţele de intervenţie au mai rămas la locul incendiului pentru a se asigura că nu mai sunt focare ascunse.

Fabrica a ars în totalitate, fiind afectaţi aproximativ 10.000 de metri pătraţi, urmând să fie făcută şi o evaluare a pagubelor. De asemenea, o anchetă va stabili de la ce a pornit focul.

Comentarii

comentarii