Acasă Eveniment Incendiu la Spitalul Aleşd. Doi pacienţi au necesitat îngrijiri medicale

Incendiu la Spitalul Aleşd. Doi pacienţi au necesitat îngrijiri medicale

DISTRIBUIȚI

Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la un salon al Secţiei de Pneumologie al Spitalului Orăşenesc Aleşd, doi pacienţi necesitând îngrijiri medicale. Conform directorului unităţii sanitare, incendiul ar fi fost provocat intenîionat de un pacient. 

Potrivit unui mesaj transmis de ISU Bihor, evenimentul a fost sesizat puţin după miezul nopţii.

„La ora 00.06, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un salon al Secţiei de pneumologie a Spitalului Orăşenesc Aleşd. Echipajele de pompieri au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ 15 minute. Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienţi, alte cinci persoane autoevacuându-se în momentul producerii evenimentului”, a anunţat ISU.

La faţa locului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Aleşd cu o ambulanţă SMURD de tip B2 şi două autospeciale de stingere, pompierii Detaşamentului 2 Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Doi pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale: unul suferind arsuri, iar celălalt fiind intoxicat cu monoxid de carbon.

Conform ISU, doi pacienţi evacuaţi, din care unul a suferit arsuri la nivelul gambei, iar celălalt s-a intoxicat cu fum, au fost transportaţi la UPU Bihor.

Alte cinci persoane s-au autoevacuat.

Managerul Spitalului din Aleşd, Florin Creţ, a declarat pentru AlesdOnline, că incendiul a fost provocat de un pacient în mod intenţionat. Focul a fost observat de angajaţii spitalului, care au sunat imediat la 112 şi au început evacuarea pacienţilor. Sunt mai multe pagube materiale, salonul era renovat recent, iar instalaţia electrică fusese verificată şi există detectoare de oxigen. Spitalul are autorizaţie pentru securitate la incendii, scrie news.ro.

Comentarii

comentarii