Acasă Eveniment Alarmă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Pacienții sunt evacuați

Alarmă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Pacienții sunt evacuați

DISTRIBUIȚI

Un incendiu a izbucnit miercuri seara la Spitalul Clinic de urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” în Timișoara. 

Potrivit ISU Timiş, pompierii au intervenit după ce s-au sesizat degajări de fum în camera tehnică.

Managerul spitalului, Ovidiu Adam, a precizat că nu a fost vorba de un incendiu ori de flacără, ci de o degajare de fum ”din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor”. El a adăugat că toţi copiii se vor întoarce în spital. Potrivit ISU Timiş, au fost evacuate în total 58 de persoane, dintre care 24 de copii.

În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

Încăperea a fost ventilată.

UPDATE: ”Totul e sub control, a fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor. Copiii au fost evacuaţi când s-a simţit miros de ulei încins”, a declarat, la Antena 3, directorul medical, Mihai Gafencu.

El a precizat că a fost ulei încins, cu un miros pătrunzător, nu a fost fum.

UPDATE: ”Am chemat ISU pentru că a avut loc o degajare de fum la demisolul clădirii, într-o cameră tehnică, din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor. Însă nu a existat incendiu, nu a existat flacără, ci doar fumul de la uleiul supraîncălzit. Lucrurile sunt sub control, copiii se vor întoarce cu toţii, în următoarele minute, înapoi în spital, nu sunt probleme”, a precizat Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

UPDATE: ”În această seară, în camera tehnică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara au existat degajări de fum la echipamentul electric al unui compresor. Au fost evacuaţi în siguranţă 25 de copii, 20 de aparţinători şi 14 cadre medicale. Pompierii au acţionat pentru ventilarea spaţiilor, iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu există niciun pericol. Copiii se vor reîntoarce în saloane”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

UPDATE: ”Astăzi, la ora 21:12 am fost anunţaţi prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru Copii «Louis Ţurcanu» Timişoara. Au fost alertate Detaşamentele 1 şi 2 de Pompieri Timişoara şi s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofiţer şi 45 subofiţeri cu şase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru şi salvare de la înălţime, două autospeciale de primă intervenţie si comandă, două ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe SAJ. La sosirea echipajelor de intervenţie la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen”, a precizat ISU Timiş.

”14 adulţi (personal medical) şi 20 de aparţinători împreună cu 24 de copii au fost evacuaţi, mutaţi în clădirea principală a spitalului. S-a acţionat pentru ventilarea încăperii. Din primele informaţii, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unui simering (garnitură defectă)”, a arătat sursa citată.

Comentarii

comentarii