Acasă Eveniment Incendiu în Parcul Naţional Domogled unde ard aproximativ 15 hectare de pădure....

Incendiu în Parcul Naţional Domogled unde ard aproximativ 15 hectare de pădure. Intervenţia pompierilor este dificilă

1105
DISTRIBUIȚI

Un incendiu puternic a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, iar focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 15 hectare de pădure, într-o zonă foarte abruptă, unde nu este posibil accesul autospecialelor pompierilor. A avut loc şi o misiune de recunoaştere aeriană, cu ajutorul elicopterului SMURD de la Arad.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş- Severin, 16 pompieri intervin duminică alături de mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled – zona Valea Cernei, care aparţine Ocolului Silvic Băile Herculane.

Intervenţia pompierilor este dificilă, în condiţiile în care zona este foarte abruptă, nefiind pozibil accesul autospecialelor.

“Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic au parcurs mai mulţi kilometri pe jos până la locul incendiului şi acţionează cu mijloace de primă intervenţie”, se arată într-un comunicat al ISU Caraş-Severin.

Elena Târlă, purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, a precizat că pompierii au urcat pe munte cu mături şi cu rucsacuri cu apă, iar intervenţia este dificilă.

“A fost solicitat şi un elicopter cu dispozitiv de stingere. Sperăm să ţină şi vremea cu noi pentru că se anunţă ploi. Altfel, e dificil de estimat când va fi stins incendiul. Sunt mai multe focare”, a declarat, pentu News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Caraş- Severin.

 La solicitarea ISU Caraş- Severin, a venit în sprijin şi un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia reprezentanţi ai Inspectoratului şi ai Ocolului Silvic Băile Herculane au executat o misiune de recunoaştere aeriană, pentru a face o primă estimare a suprafeţei afectate de incendiu.

Potrivit sursei citate, se pare ca ar fi vorba despre aproximativ 15 hectare de pădure care a fost cuprinsă de flăcări.

Două incendii puternice, care au fost stinse după câteva zile, au avut loc în Parcul Naţional Domogled, însă în judeţul Mehedinţi, în lunile iulie şi august. Zeci de pompieri, jandarmi şi pădurari au intrervenit atunci, iar focul a fost stins după trei zile, când în zonă a început să plouă. Zece hectare de pin negru, o specie protejată, dar şi vegetaţie, au fost mistuite de flăcări în urma incendiului izbucnit la începutul lunii iulie. Incendiul izbucnit în 3 august a fost stins după cinci zile. Atunci au ars aproximativ trei hectare de litieră şi cornorament, într-o pădure de foioase.

Comentarii

comentarii