Acasă Eveniment Mesaj Ro Alert! Incendiu puternic între Timișoara și Săcălaz. A luat foc...

Mesaj Ro Alert! Incendiu puternic între Timișoara și Săcălaz. A luat foc fosta fabrică de țigări a lui Zaher Iskandarani

DISTRIBUIȚI

Joi, 14 aprilie, în jurul orei 17, a luat foc fosta fabrică a omului de afaceri Zaher Iskandarani, dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru contrabandă de țigări, creând statului un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei.

Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea incendiului care se manifestă cu coloană mare de fum. Astfel, au ajuns la locul incendiului trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj SMURD, un ofiţer şi 15 subofiţeri. Potrivit ISU Timiş, incendiu a izbucnit într-o hală în care erau depozitate aparate de jocuri electronice. Din primele informaţii nimeni nu a fost rănit, angajaţii au ieşit singuri din incintă.

”Incendiul se manifestă într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid şi alte pesticide”, trasmite ISU Timiş.
Pericol de propagare a incendiului la un alt compartiment al halei, unde se află depozitat azotat de amoniu lichid şi alte pesticide.

Fumul degajat de incendiu s-a extins la un mall din apropiere, astfel că persoanele aflate în incinta centrului comercial au fost evacuate.

În zonă a fost emis şi un mesaj Ro-Alert: „Incendiu major cu degajări de fum produs la fosta fabrică de ţigări, la ieşirea din Municipiul Timişoara, DN59 Km5. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare”.

UPDATE: La ora 19.00, pompierii încă nu apucaseră să lichideze incendiul, chiar dacă au fost chemate echipaje din Arad. Iată ultimele noutăți oferite de ISU Timiș:

„Pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forțe și mijloace:
Detașamentul 2 de Pompieri, Detașamentul 1 de Pompieri, Detașamentul Lugoj de Pompieri, Stația de Pompieri Buziaș, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Stația de Pompieri Făget, Stația de Pompieri Deta:
4 Autospeciale de primă intervenție și comandă APIC,
12 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscări S42, 1 Autospecială CBRN, 1 SMURD B, 6 Ofițeri, 54 subofițeri. 3 Servicii Voluntare Pentru Situații de Urgență.
Incendiul se manifesta într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid și alte pesticide.
Se intervine în interiorul halei pentru împiedicarea propagării incendiului la materialele periculoase. Totodată se intervine pentru evacuarea acestora.
În sprijin de la ISU Arad 3 Autospeciale de stingere cu apă și spumă, ASAS, 14 subofițeri”.

UPDATE: Autorităţile anunţă că peste 50 de pompieri salvatori intervin la misiunea de stingere derulată în municipiul Timişoara. 

”La acest moment, incendiul este localizat, fiind astfel eliminat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătaţi” a transmis IGSU. 

Comentarii

comentarii