Acasă Administraţie Incendiul de la Grădinița nr. 22 din Timișoara, posibil să fi fost...

Incendiul de la Grădinița nr. 22 din Timișoara, posibil să fi fost provocat de oamenii străzii

DISTRIBUIȚI

Luni seară, acoperișul Grădiniței nr.22 din Timișoara a luat foc. La ora 21.27, a fost anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, iar până la ora 21.47 incendiul a fost și lichidat. La fața locului au fost deplasați 21 de pompieri, cinci autospeciale de stingere, două autoscări de lucru la înălțime și un echipaj SMURD. În momentul când aceștia ajunseseră, o suprafață de 4-5 metri pătrați din acoperiș era cuprinsă de flăcări.

Marți, reprezentanții ISU, după cercetări, au transmis: „În urma cercetărilor efectuate la fața locului de către o echipă formată din pompieri și polițiști, a fost stabilită cauza probabilă a incendiului de la Grădinița nr.22: folosirea intenționată a sursei de aprindere”.

Mai multe detalii a oferit viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără: deși încă nu se știu autorii, este posibil ca incendiul să fi fost provocat de doi oameni ai străzii. Aceștia ar fi intrat prin partea de gard care lipsește, s-ar fi urcat în acoperiș pe o scară laterală și ar fi încercat să se încălzească, aprinzând un foc. Viceprimarul are și o soluție pentru astfel de situații: un sistem de camere video care să fie supravegheate de polițiștii locali, variantă mai ieftină decât angajarea unui paznic de noapte.

„Din păcate, un nou incendiu în Timișoara, de data aceasta la una dintre cele mai căutate grădinițe: cea de pe strada Paciurea.

Din primele cercetări, reiese că focul a fost pornit de persoane rămase necunoscute până la acest moment. Nu este exclusă varianta unor oameni ai străzii, mai ales că la vizita pe teren de astăzi, am observat că lipsește o parte din gard. Ipoteza specialiștilor este că, în cursul serii, cineva a intrat pe o scară laterală și a făcut focul în pod. Norocul a fost că intervenția rapidă a pompierilor a diminuat prejudiciul.

Pe de altă parte, lipsa gardului expune și copiii, iar problema trebuie rezolvată de urgență. Astăzi dimineață s-a intervenit de către Primăria Timișoara, s-au început reparațiile, iar în 2-3 zile estimez că acoperișul va fi remediat în mare parte, fiind o lucrare de urgență.

Cu toate astea, reparația gardului nu ne dă garanția că nu se va intra în viitor prin efracție și cred că ar trebui gândit un sistem de supraveghere video pentru toată instituțiile de educație: creșe, grădinițe și școli. Toate conectate la Poliția Locală, pentru a se putea interveni atunci când e cazul. Cred că este un sistem mai ieftin și mai util, modern, de supraveghere decât cu paza asigurată de un om pe timp de noapte”, a scris Tabără, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentarii