Acasă Administraţie Începând de vineri, polițiștii locali din Timișoara patrulează și pe bicicletă, pe...

Începând de vineri, polițiștii locali din Timișoara patrulează și pe bicicletă, pe malurile Begăi

487
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au început de vineri, 28 mai, să patruleze și pe bicicletă prin municipiu. Echipajele „velo” vor putea fi întâlnite în zona malurilor Canalului Bega, de la ora 09.00 până la ora 23.00. Acestea vor acorda atenție în mod special problemelor de liniște publică, de protecție a mediului și de respectare a legislației privind combaterea răspândirii COVID-19.

„Polițiștii locali timișoreni se alătură cetățenilor care consideră bicicleta ca fiind un mijloc alternativ de transport, prin potențialul ei pentru conservarea energiei și a resurselor, ținând însă cont și de beneficiile pe care mersul pe bicicletă le aduce sănătății. Din punct de vedere polițienesc, bicicleta este privită ca o alternativă la patrularea clasică, pedestră sau cu autospecialele din dotare, deoarece, pe lângă păstrarea unui mediu sănătos, are și beneficii precum mobilitatea în trafic, pătrunderea în zone greu accesibile cu autovehiculele, acoperirea unei arii mai mari de interes în supraveghere și evident reducerea consumului de carburant și realizarea de economie la buget”, explică Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Timișorenii care constată probleme pe malurile Begăi vor putea să îi abordeze direct pe polițiștii locali din echipajele velo, dar pot face sesizări și la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112 sau pe email, la contact@politialoctm.ro.

Cu ce se vor ocupa mai exact echipajele velo ale Poliției Locale explică tot Dana Seracin: „Principalele aspecte vizate sunt depistarea celor care «abuzează» de decibeli, o dată cu încălzirea vremii crescând numărul teraselor și localurilor care deranjează liniștea publică, dar și pentru luarea măsurilor legale pe linie de ordine publică, protecția mediului sau pentru depistarea celor care deteriorează bunurile publice ori nu respectă legislația referitoare la combaterea noului coronavirus”.

Comentarii

comentarii