Acasă Cultura Începe Eurothalia 2022: nouă spectacole din șapte țări, la Timișoara

Începe Eurothalia 2022: nouă spectacole din șapte țări, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Festivalul European de Teatru Eurothalia a ajuns la ediția a 8-a și se va desfășura în perioada 21-29 septembrie 2022, pe scena Teatrului German din Timișoara.

Vor avea loc 9 spectacole de teatru contemporan produse de companii și teatre din România, Germania, Portugalia, Franța, Slovenia, Republica Moldova, cât și de o trupă de teatru rusească aflată în exil în Franța. Pentru a completa cele 9 serii de teatru, echipa festivalului a organizat și o multitudine de evenimente conexe, de la expoziții de fotografie, lansări de carte, ateliere de dramaturgie, până la cursuri de film și ateliere de dans etc.

Biletele pentru festival sunt disponibile și pot fi achiziționate de pe pagina eurothalia.ro, cât și de la casa de bilete a Teatrului German de Stat Timișoara (str. Alba Iulia, nr. 2)

Spectacolele, care au fost selecționate pentru a respecta tema din acest an a festivalului  – „CONFRUNTĂRI” –  aduc laolaltă, în Timișoara, unele dintre cele mai influente nume ale teatrului contemporan – pe Pascal Rambert și Théâtre du Nord (cu spectacolul Clôture de l’amour / Sfârșitul unei iubiri); pe András Dömötör și Deutsches Theater Berlin (cu spectacolul karpatenflecken / carpații ca niște pete pe pielea mea); pe Mónica Calle și Teatro Nacional D. Maria II (cu spectacolul Ensaio para uma cartografia / Repetiție pentru o cartografie); Leta Popescu și Reactor de creație și experiment Cluj (cu spectacolul (In)corect) etc.

Pentru mai multe detalii cu privire la lista completă de spectacole care vor participa la Festivalul Eurothalia, vă rugăm să parcurgeți programul din atașament.

Spectacolele din cadrul festivalului se vor juca în Palatul Culturii, pe scena Teatrului German și în sala Studio a Teatrului Maghiar. Selecția din acest an este asumată de Andrea Wolfer și Rudolf Herbert, și reflectă îndeaproape dimensiunile afective ale evenimentelor și statisticilor care au ecou în înțelegerea noastră comună, europeană, a evenimentelor contemporane.

Eurothalia 2022 pornește de la premisa confruntării ca act de recunoaștere a realităților prezentului. Spărgând barierele comunicării verbale, festivalul explorează dimensiunile inovatoare ale limbajului. Programul își propune să confrunte publicul cu viziuni intergeneraționale ale lumii, cu dinamica relațională, cu sentimentul de neliniște care vine odată cu abordările creative și artistice, cu fapte și voci istorice și cu rolul pe care acestea îl joacă folosind puterea emancipatoare a teatrului – a explicat Cristian Vicol, PR DSTT / TGST.

 

 

 

Comentarii

comentarii