Acasă Actualitate Începe lucrul la strategia culturală a Timişoarei

Începe lucrul la strategia culturală a Timişoarei

434
DISTRIBUIȚI

nicolae robu„Noi ne pregătim temeinic candidatura şi foarte multe lucruri din cele care se întâmplă în oraş acum vor reprezenta atuuri ale Timişoarei în competiţia în care vom fi incluşi”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei

Timişoara merge mai departe pe drumul spre titlul de capitală europeană a culturii.

„Candidatura la statutul de capitală europeană a culturii pentru 2021 este o candidatură foarte complexă. A câştiga competiţia pentru acest titlu nu este deloc un lucru uşor, nu este suficient să se facă lobby. Noi ne pregătim temeinic candidatura şi foarte multe lucruri din cele care se întâmplă în oraş acum vor reprezenta atuuri ale Timişoarei în competiţia în care vom fi incluşi, în care noi deja ne-am anunţat participarea şi desigur că agenda culturală bogată a Timişoarei din acest an, susţinută printr-un buget cu 43 la sută mai mare decât a fost cel pentru cultură în 2012, va fi un atu important pentru noi în respectiva competiţie”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei. Dincolo de toate acestea, însă, este necesar ca Timişoara să aibă o strategie pentru cultură.

„Echipa pe care o vom constitui vrem să fie cea mai bună cu putinţă, cea mai potrivită pentru un asemenea demers”

„Avem un proiect, împreună cu Institutul Intercultural din Timişoara, în cadrul căruia va fi elaborată strategia culturală a Timişoarei. Eu îmi dorsc să capacităm în acest demers tot ce are bun Timişoara în materie de cultură şi de accea, începând de astăzi, pe site-ul primăriei va apărea o secţiune dedicată depunerii de candidaturi individuale pentru cooptarea în comisia de elaborare a strategiei pentru cultură a muncipiului Timişoara. Orice persoană cu competenţe în domeniu îşi poate depune candidatura. Echipa pe care o vom constitui vrem să fie cea mai bună cu putinţă, cea mai potrivită pentru un asemenea demers”, spune Robu. Mai întâi se va constitui echipa, se vor stabili câteva repere, volumul de muncă necesar în funcţie de disponibilitatea membrilor comisiei şi un termen final pentru depunerea materialului.

 

Comentarii

comentarii